06 Haziran 2000 21:00

Enerji emekçileri ikinci defa uyaracak

Enerji Yapı Yol-Sen ve TMMOB üyesi emekçiler, taleplerinin kabul edilmesi talebiyle bugün ikinci kez işbırakarak, hükümeti uyaracaklar.

Paylaş
Enerji emekçileri ikinci defa uyaracak
Enerji Yapı Yol-Sen ve TMMOB üyesi emekçiler, özlük haklarının iyileştirilmesi ve işyeri sorunlarının çözülmesi talebiyle bugün yine iş bırakıyorlar.
Başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere örgütlü olduğu bütün illerde 31 Mayıs'ta hizmet üretimini durdurarak alanlara çıkan emekçiler, bugünkü eylemden de sonuç alamadıkları taktirde yeni eylem kararları alacaklar.
Ankara'da saat 10.30'da Karayolları ve DSİ Genel Müdürlüğü önünde toplanacak olan enerji emekçileri, mimar ve mühandisler saat 11.30'da kortjeler oluşturarak Bayındırlık ve İskan Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ile görüşmek üzere yürüyüş yapacaklar. Bu arada yürüyüş öncesinde toplanma yerlerinde refarandum yapılarak bundan sonra yapılacak eylem ve etkinlerin biçimleri belirlenecek.
İstanbul'da BEDAŞ önü
İstanbul'da ise sabah saatlerinden itibaren iş bırakılarak Taksim'de bulunan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde toplanılacak. Bütün illerde olduğu gibi bundan sonraki eylem biçimleri için burada da refarandum yapıldıktan sonra saat 12.30'da basın açıklaması düzenlenecek. Enerji Yapı Yol-Sen İstanbul Şube yönetici Gürsel Ümit Sever, IMF politikalarına karşı eylem yaptıklarını belirterek, diğer emek güçlerinin de kendilerine destek vermesini istedi.
Bu arada İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Plaformu ve KESK İstanbul Şubeler Platformu, yaptıkları ortak toplantıda aldıkları karar gereği, enerji emekçilerinin bugünkü eylemine destek verecekler.
İzmir'de balonlarla yürünecek
İzmir'de işyerine gitmeyecek olan emekçiler saat 9.30'da Konak'ta bulunan Enerji Yapı Yol-Sen Şubesi önünde toplanacaklar. Daha sonra kortej oluşturacak olan emekçiler, ellerindeki balonlarla Konak Meydanı'na yürüyecekler.
Kayseri'de de saat 09.00'da Köy Hizmetleri 4. Bölge Müdürlüğü önünde toplanacak olan enerji çalışanları, basın açıklaması yapacaklar.
ÖNCEKİ HABER

Norveç'te AGSK pazarlığı

SONRAKİ HABER

İstanbul'u dinliyorum sağlığım tehlikede!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...