04 Haziran 2000 21:00

Enerji Yapı Yol-Sen

   İstanbul kongresini yaptı

Paylaş
Enerji Yapı Yol-Sen
   İstanbul kongresini yaptı
Enerji Yapı Yol-Sen İstanbul Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu önceki gün Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. Özelleştirmeye karşı verilen mücadele sırasında ilk defa bir memur sendikasında örgütlenen taşeron işçilerinin de delege olarak katıldığı genel kurulda, "Rüşvete hayır" kampanyası başlatılması yönünde karar önerileri sunuldu.
Genel kurulda 31 Mayıs'ta gerçekleşen iş bırakma eyleminin başarılı bir şekilde geçtiği belirtilerek, 7 Haziran da daha güçlü bir iş bırakma eyleminin hedeflenmesi gerektiği dile getirildi.
Genel kurulun açılış konuşmasını Şube Başkanı Gürsel Ümit Sever yaptı. Sermayenin emekçilere yönelik saldırılarının artığı bir dönemde genel kurul yaptıklarını hatırlatan Sever, "Seçme, seçilme yarışı olarak değil, yeni mücadele kararlarının alındığı bir kongre olmasını diliyorum" dedi.
Genel kurulun konuklar bölümünde konuşan Enerji Yapı Yol-Sen Genel Sekreteri Bedri Tekin, sendikaların ağlama duvarına döndüğünü ifade ederek, mücadele ve örgütlenme yönteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Şube yönetimi belirlendi
Mali, denetleme ve disiplin raporlarının okunup aklanmasından sonra söz alan delegeler, IMF ve Dünya Bankası'nın saldırı politikalarına karşı emekçilerin daha kararlı bir şekilde mücadele vermesi gerektiğini kaydettiler. Bu arada Denetleme Kurulu Başkanı Erhan Karaçay'ın denetleme raporunu zamanında hazırlamaması ve genel kurulda okuyamaması delegelerin tepkisine neden oldu.
266 delegeden 187'sinin katıldığı genel kurulda yapılan seçim sonunda, Ahmet Atalık (147), Erhan Karaçay (140), Fikret Çolakoğulları (150), Gürsel Ümit Sever (92), Hasan Onay (131), Kemalettin Yılmaz (97), Levent Acet (148), Nizamettin Orhan (100) ve Rıfat Uysal (99) yönetime seçildiler. Şube başkanlığına Erhan Karaçay'ın getirilmesi beklenirken diğer görev dağılımının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Kimya Teknik'te onurlu kutlama

SONRAKİ HABER

Işık hızı aşıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...