04 Haziran 2000 21:00

DİSK 11 yerde eylem yapacak

Balıkesir'in Ören beldesinde 3 gündür devam eden ve DİSK'e bağlı 25 sendika başkanının katıldığı genel kurul öncesi hazırlık toplantılarından eylem kararı çıktı.

Paylaş
DİSK 11 yerde eylem yapacak
DİSK Genel Başkanı Vahdettin Karabay, özelleştirmeye ve antidemokratik uygulamalara karşı eylem kararı aldıklarını belirterek, haziran ayından başlayarak, 11 merkezde bölgesel mitingler yapacaklarını duyurdu.
Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Ören beldesinde 3 gündür devam eden ve DİSK'e bağlı 25 sendika başkanının katıldığı genel kurul öncesi hazırlık toplantılarından eylem kararı çıktı. Karabay, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, zor bir mücadele dönemine girildiğini, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in fiili olarak devredışı bırakıldığını savunarak, bu süreçte çalışanlara eylem yapmaktan başka yol bırakılmadığını söyledi.
Türk-İş ile ortak eylem yapma konusunda uzlaşma sağlayamadıklarını anlatan Karabay, "Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda eylem kararı aldık. Haziran ayından başlayarak, 11 merkezde bölgesel mitingler yapacağız. İlk etapta eylemlerimizi, İzmir, Gaziantep ve Adana illerinde başlatacağız. Türk-İş bu mitinglerin yapılmasına taraftar değil, ancak görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.
Vahdettin Karabay, zorunlu tasarruf ödemeleri konusundaki uygulamaları da eleştirerek, 'çalışanların hakları söz konusu olduğunda ekonomik dengelerin bozulabileceğinden bahsetmenin' inandırıcı olmadığını ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Sosyal güvenliğin güvenliği kalmıyor

SONRAKİ HABER

TMMOB'de liste enflasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...