02 Haziran 2000 21:00

Öğretmenler norm kadroya

   karşı yürüyecek

Paylaş
Öğretmenler norm kadroya karşı yürüyecek
Bir yandan sadaka niteliğindeki maaş artışlarıyla sefalete mahkûm edilen öğretmenler, diğer yandan norm kadro uygulamasıyla kıskaca alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, "Öğretmen dağılımındaki dengesizliği düzelteceği" söylemiyle dayattığı Norm Kadro Yönetmeliği'ni 'modern sürgün' olarak nitelendiren öğretmenler, Eğitim-Sen öncülüğünde Ankara'ya yürümeye hazırlanıyor.
Türkiye'nin dört bir yanından 10 Haziran'da Ankara'ya gelecek olan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde Norm Kadro Yönetmeliği'nin geri çekilmesini isteyecekler. Ayrıca kendilerine dayatılan sefalet artışlarını da kabul etmeyen öğretmenler, ek zam, grevli toplusözleşmeli sendikal hak, Zorunlu Tasarruf Fonu'ndaki anapara ve nemaların derhal ödenmesi talepleri konusunda MEB'i ve hükümeti uyaracaklar.
'Sorumlu biz değiliz'
Türkiye'de öğretmen açığı olduğunu, ayrıca belli bölgelerde öğretmen yığılması gerçeğini de kabul eden Eğitim-Sen, bunun sorumlusunun öğretmenler değil, siyasiler ve Milli Eğitim Bakanlığı olduğuna vurgu yapıyor.
MEB'in yönetmelikle, "öğretmen dağılımındaki dengesizliği gidereceği, öğretmensiz okul kalmayacağı, öğretmen yığılmasının önüne geçileceği, personel ve kaynağın dengeli dağıtılacağı, atamalarda torpil yapılmayacağı, eğitimde fırsat eşitliği sağlanacağı" söylemlerinin yalan olduğunu eylemlerle dile getiren Eğitim-Sen, Milli Savunma Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı sözleşme gereğince subay eşlerinin uygulama dışı bırakılması doğrultusundaki yazışmaların MEB'in yalanını açığa çıkardığını açıkladı.
Tayin ve atamaların yapılması, uygulanması ve denetlenmesi süreçlerine sendika olarak katılmak istediklerini belirten Eğitim-Sen Genel Sekreteri Kemal Ünal, Eğitim-Sen'in eylemlerle Ders Ücretleri Kararnamesi'ni geri aldırttığını hatırlattı. Ünal, bütün sorunların temelinde MEB'in hep 'ben bilirim' mantığıyla hareket etmesinin yattığını söyleyerek, buna karşı seslerini yükselteceklerini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Koreli işçiler şalter indirdi

SONRAKİ HABER

Tecavüzcü özel timciler yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa