20 Ağustos 2011 06:54

Hediye Aksoy için oturma eylemi 8. haftada

Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nin (DÖKH), kanser hastası ve iki gözünde yüzde 85 görme engeli olan Hediye Aksoy'un serbest bırakılması için düzenlediği oturma eylemine bu hafta da devam edildi. Taksim Meydanı'nda her hafta yapılan oturma eyleminin 8'inci haftasında Aksoy'un durumunu dile getirmek amacıyla cezaevi y&o

Hediye Aksoy için oturma eylemi 8. haftada
Paylaş

Aydın, Aksoy’un geçtiğimiz hafta birçok hukuksuz uygulama ile karşı karşıya kaldığını, tedavisi için her gün hastaneye gitmesi gerekirken, mahkemesi olan tutuklularla aynı ringde saatlerce bekletildikten sonra hastaneye götürüldüğünü aktardı. Aksoy'un bu durumu dile getirdiğinde ise ring görevlileri tarafından darp edildiğini söyleyen Aydın, cezaevinde Aksoy’un maruz kaldığı işkenceyi protesto eden kadın tutukluların da gardiyanlar tarafından darp edildiğine vurgu yaptı. Adli tıp kurumunun aylardır Hediye Aksoy’un durumuna ilişkin raporu hazırlamadığını söyleyen Aydın,”Adli Tıp Kurumu, tıbbi etik kurallarına göre hareket etmeyerek, hastalığının giderek ağırlaşmasına göz yumuyor. İdam cezası Türkiye’de kaldırılmış olmasına rağmen hasta tutuklular tedavi edilmeyerek ölüme terk ediliyor” diye konuştu.

Aydın, Kürt sorununda son günlerde yaşanan gelişmelere de değinerek, “Bugün Hediye Aksoy'un yaşam ve tedavi hakkını savunurken, AKP Hükümetinin savaş politikalarını görmezden gelerek burada oturamayız. Tek taraflı ateşkese rağmen aylardır sürdürülen operasyonlar, sınır ötesi harekât ve bombalama gibi yöntemlerin denenmesi halklar arasında onarılmaz yaralar açılmasından başka bir işe yaramayacaktır” dedi.

Aydın'ın ardından konuşan Aksoy'un avukatı Züleyha Gülüm ise, içerdeki tutukluların sağlık sorunlarının, cezaevlerinin sorumluluğunda olduğunu fakat birçok cezaevinde olduğu gibi Bakırköy Kadın Tutukevi’nin de tıbbi teçhizata sahip olmadığını belirtti. Aksoy’un acil durumda revire alınması gerekirken uzun zaman sonra revire kaldırıldığını aktaran Gülüm ”Cezaevi koşulları ve uygulamaları tutsakları her geçen gün biraz daha ölüme götürüyor” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından oturma eylemi alkışlar ve sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay: 105 hedef vuruldu

SONRAKİ HABER

Mamaklı Kadınlar ‘Şiddete Hayır’ Dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...