28 Mayıs 2000 21:00

Yurdakul: Bedel ödemeye hazırız

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, başta işgüvencesi olmak üzere yasal hakları için bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Paylaş
Yurdakul: Bedel ödemeye hazırız
Reyhan Erdem
Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, başta işgüvencesi olmak üzere yasal hakları için bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi. Yurdakul, sendikasının eğitim seminerlerine katılmak üzere geldiği Çanakkale'de gazetemize yaptığı açıklamada, bugüne kadar 600 belediyede sözleşme görüşmelerinde bulunduklarını, bunun 500'ünde görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlandığını, önümüzdeki haftalarda bu olumsuzluğun sürmesi halinde grevlerin başlayabileceğini söyledi.
İstanbul'da sıfır zam dayatması ve kazanılmış haklarının gasp edilmesine karşı işbırakan belediye işçilerini hatırlatarak, "Tüm ezilenlerle birlikte sorunları çözmek için çalışıyoruz" diyen Yurdakul, greve başta İstanbul olmak üzere tüm belediyelerde hep birlikte çıkacaklarını bildirdi.
"Belediye başkanları hangi partiden olursa olsun, IMF politikaları doğrultusunda sıfır zam teklif ediyorlar. Tek parti, tek düşünce haline geliyorlar" diye devam eden Yurdakul, sendikacıların mutlaka bu rüzgârın önünde durmaları gerektiğini ifade etti.
Başta işgüvencesi olmak üzere diğer ekonomik ve demokratik haklar için gerekirse 1 milyon kişiyle Ankara'ya gidilmesi gerektiğini söyleyen Yurdakul, "Panzerlerle karşımıza çıkıp 1 milyon emekçinin üzerinden geçecekse geçsin. Ben ölmeye hazırım" diye konuştu. Bugüne kadar sendikacıların tabana inmemesinin, sorunların üzerine gitmemesinin faturasını ödediklerini, bu durum böyle devam ederse çocuklarının da ödeyeceğini ifade eden Yurdakul, "Onun için bugün Çanakkale'deyiz, her gün ayrı bir ildeyiz" dedi.
Eğitim seminerleri
Öte yandan Belediye-İş Çanakkale Şubesi çeşitli ilçelerde belediye işçilerine yönelik eğitim seminerleri düzenledi. İlki 25 Mayıs günü Bayramiçi ilçesinde (Ayvacık belediye işçilerinin de katılımıyla) 140 belediye işçisine yönelik verilen seminerlerin ikincisi belediye sosyal tesislerinde 26 Mayıs'ta 150 işçinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Komisyonlar kuruldu
Belediye-İş Şube Başkanı Erdinç Akkan da, işçilerin eğitimine önem verdiklerini belirterek, çalışmalarını şöyle anlattı: "Üyelerimizin sendika çalışmalarına aktif katılımını sağlamak amacıyla komisyonlar kurduk. Her 10-15 günde bir periyodik komisyon toplantıları yapıyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Tersane işçisi destek bekliyor

SONRAKİ HABER

Tuğla fabrikaları için imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...