02 Mart 2011 13:24

Acil servislere acil önlem!

İZMİR’de önceki gece Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden bir hasta ve acil servislerin durumu hakkında SES İzmir Şubesi ve Tepecik SES İşyeri temsilciliği basın açıklaması yaptı.Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine İleus yani bağırsak tıkanması ön tanısı ile gelen ve hayatını kaybeden hastanın basına yansıyan

Acil servislere acil önlem!
Paylaş

İZMİR’de önceki gece Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden bir hasta ve acil servislerin durumu hakkında SES İzmir Şubesi ve Tepecik SES İşyeri temsilciliği basın açıklaması yaptı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine İleus yani bağırsak tıkanması ön tanısı ile gelen ve hayatını kaybeden hastanın basına yansıyan ihmal sonucu öldüğü haberine ilişkin SES açıklamasında, ihmalin olmadığı söylendi.

ACİL SERVİSLERE BAŞVURULAR ARTTI

Uzman hekimlerin azlığı ve iş kaygısı, işten atılma tehdidi nedeniyle hastaların mesai sonrası hastane acil servislerine geldiğini dile getiren SES İşyeri Temsilcisi İsmail Karademirci, “Sosyal güvencesi olmayan hastalar poliklinik ücreti ödememek için, aile hekimi ve polikliniklerde 2 ila 8 lira arasında değişen katkı payı ödememek için ve polikliniklerde sıra alamayan hastaları acil servislere başvuruyor” dedi.

Sağlıkta dönüşüm adı altında yaşanan yıkımın mağdurlarının her geçen gün arttığını, mevcut sağlık sisteminin hastaları müşteri, sağlık çalışanlarını da performans ile köleleştirdiğini belirten SES İzmir Şube Başkanı Veli Atamur ise, “Kuralsız, esnek, güvencesiz çalışma yaşamı sağlık emekçilerinin boyun eğmesi gereken yeni çalışma yaşamı olarak iktidar tarafından dayatılıyor” dedi. Katkı payını dahi ödeyemeyen hastaların çözümü acil servislerde aradığına da değinen Atamur, “Hastanelerin fiziksel koşulları, çalışan personel sayısının yetersizliği ve her geçen gün artan iş yükünün ağır baskısı hem hastaları hem de çalışanları mağdur etmektedir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Diyarbakır’daki her yüz kadından 51’i eşinden şiddet görüyor’

SONRAKİ HABER

Ece Temelkuran: Bu alçalmanın dibi var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...