20 Ağustos 2011 05:20

Barış Anneleri'nin 'Canlı Kalkan Yürüyüşü' başladı

Van Barış Anneleri İnisiyatifi, "Ya barış getireceğiz ya da öleceğiz" pankartıyla Van BDP il binasının önünde bir araya gelerek operasyon ve çatışmaların yoğun olduğu Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne doğru "Canlı Kalkan Yürüyüşü"nü başlattı.'YA BARIŞ GETİRECEĞİZ YA DA ÖLE

Barış Anneleri'nin 'Canlı Kalkan Yürüyüşü' başladı
Paylaş

'YA BARIŞ GETİRECEĞİZ YA DA ÖLECEĞİZ'

Ellerinde, "Ya barış getireceğiz ya da öleceğiz", "Savaş isteyen firavunlar işe başında", "Dışarıda barış içeride savaşı isteyen zihniyeti kınıyoruz", "Asker anneleri savaşa sessiz kalmasın", "Ne asker ne gerilla anneleri artık ağlamasın" pankartları eşliğinde araçla Hakkari'ye doğru yola çıktı. Anneler adına BDP il binası önünde kısa bir açıklama yapan Zekiye Kaya, "Biz anneler olarak canımızı siper etmek için canlı kalkan oluyoruz. Şuan operasyonların yoğunlaştığı Çukurca'ya giderek, operasyonların önünde canımızı siper edeceğiz. Artık ne asker ne gerilla annesinin ağlamasını istemiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından anneler yola çıktı. Barış Anneleri İnisiyatifi, Hakkari'ye 7 kilometre kala Depin Mevkii'nde Hakkari ve ilçelerinden gelecek olan annelerle buluştuktan sonra Çukurca'ya doğru yola çıkacak. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Gazze'yi vuruyor

SONRAKİ HABER

Genelkurmay: 105 hedef vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...