27 Mayıs 2000 21:00

Aşık: Yeşil İstanbul'da

Son günlerde yapılan operasyonlarla ve "sağ kolu"nun yakalandığı haberleriyle yaşayıp yaşamadığı tekrar tartışma konusu olan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, İstanbul'da olduğu iddia edildi.

Paylaş
Aşık: Yeşil İstanbul'da
ANAP Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını belirterek, "Yakın bir süre içinde Türkiye'ye giriş yapıp, adamlarıyla İstanbul'da toplantı yaptığını duydum" dedi.
Eyüp Aşık, Kurumahmutoğlu Büyük Samsun Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yapılan operasyonlarla ve "sağ kolu"nun yakalandığı haberleriyle yeniden gündeme gelen "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, "kanaatince yaşadığını" söyledi. Aşık, "Mahmut Yıldırım'ın yakın bir süre içinde Türkiye'ye giriş yapıp, adamlarıyla İstanbul'da toplantı yaptığını duydum" dedi. "Yeşil"in öldüğünün, MİT'in eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür tarafından açıklanmasına rağmen, buna inanmadığını da anlatan Eyüp Aşık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bana Yeşil'in ölme olayını, Sayın Mesut Yılmaz, başbakan olduğu dönemde söylemişti. Onu da inandıran Mehmet Eymür'dü. Yeşil'in öldüğünü ciddi bir şekilde Başbakan'a söylerse, Başbakan da bunu açıklar. Ben de buna karşı çıktım, 'Bu yanlıştır' diye... Başbakan, Eymür'le beni bir araya getirdi. Mehmet Eymür'e, 'Yeşil kimin adamıydı, Yeşil'i en son kim kullandı' dedim. O da 'ben' dedi. Peki sen nasıl istihbaratçısın ki, sana bağlı bir adamın ölüp ölmediğini ve öldürüldüyse kimler tarafından öldürüldüğünü bilmiyorsun. O zaman 'istihbaratçıyım' deme. Mehmet Eymür kendi öz adamını bilmiyorsa, bulamıyorsa, 'istihbaratçıyım' demesin. Türkiye'de Yeşil'le ilgili defteri kapatmak için, öldüğü haberini çıkarttılar."
Eyüp Aşık, Mehmet Eymür'ün "Yeşil yaşasaydı mutlaka konuşurdu" dediğini de hatırlatarak, "Ben şimdiye kadar Yeşil'in bir açıklamasına rastlamadım. Köydeki adam bile kendi imkânlarıyla ölüm hadisesini araştırıyor, katili buluyor. Bu nasıl istihbaratçı, kendi adamını bulamıyor" diye konuştu.
Aşık'ın kulağı kesiktir!
16 yıldır ANAP Trabzon milletvekili olan, Anayol ve Anasol hükümetlerinde iki dönem devlet bakanlığı yapan Aşık, Susurluk konusunda en çok bilgi sahibi olan siyasilerden biri. Bir ara İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu Üyesi olan Eyüp Aşık'ın, geçtiğimiz hükümet döneminde ülkücü mafya babası Alaattin Çakıcı'yla konuşma bantlarının açıklanması üzerine bakanlığı bitti ve yargılandı.
Aşık-Eymür savaşı
Çakıcı'nın, Bakan Eyüp Aşık'ın istifasına yol açan kasetleriyle gündeme gelen ve MİT'teki Kontrterör Dairesi Başkanlığı görevinden alınarak şeker fabrikalarında memuriyete verilen Eymür, İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen Susurluk davasında tanık olarak dinlenmişti. Bu duruşmada emniyeti ve Mehmet Ağar'ı topa tutan Eymür, Amerika'dan hazırladığı internet sayfasında da Aşık'a savaş açmıştı. Sitesinde Çakıcı-Aşık görüşmesinin bant kaydının metnini de veren Eymür,
"Çakıcı, dedeklifliğe meraklı Aşık'ı istediği gibi yönlendirebileceğini ve kullanabileceğini anlamıştır. Aşık ise Çakıcı'dan kimsenin ulaşamadığı önemli bilgiler aldığını düşünmekte ve bu bilgilerin kendisine büyük avantajlar sağlayacağını sanmaktadır. Neticede her ikisi de bu ilişkiden son derecede mutludurlar" demişti.
ÖNCEKİ HABER

Metallica mahkeme koridorlarında!

SONRAKİ HABER

Uzlaşmazsanız işten atarız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...