27 Mayıs 2000 21:00

SASA'da patronun önerisi tartışılıyor

SASA işçileri, işveren ile Petrol-İş Sendikası arasında yapılan görüşme sırasında işveren tarafının yaptığı teklifi tartışıyor.

Paylaş
SASA'da patronun önerisi tartışılıyor
Grevci SASA işçileri, dün işveren ile Petrol-İş Sendikası arasında yapılan görüşme sırasında işveren tarafının yaptığı teklifi tartışıyor.
Görüşme konusunda gazetemize bilgi veren Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, işverenin sadece 137 taşeron işçiyi kadroya alacağını ve taşeron işçiler de dahil olmak üzere grev dolayısıyla kimseyi işten atmayacağını söylediğini belirtti.
60'lık oran 62'ye yükseltildi
Görüşme sırasında işverenin ücret artışı konusunda daha önce önerdiği yüzde 60'lık oranı, yüzde 62'e yükselttiği öğrenilirken Petrol-İş'in talepleri arasında yer alan seyanen ücreti kabul etmediği dile getirildi.
İşverenin işten atılan taşeron işçilerin ise geri alınacağını dile getirdiğini söyleyen Öztaşkın, değerlendirme toplantısı yapacakları için daha fazla bilgi veremeyeceğini ifade etti.
İşverenin teklifi bazı işçiler tarafından "olumlu" olarak değerlendirilirken bazı işçiler, greve neden olan maddelerden taviz verilmemesi gerektiğini belirttiler.
Petrol-İş yöneticileri, işverenle yapılan görüşmeden sonra işyeri temsilcileri ve işçilerle kapalı salon toplantısına girdiler. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde sendikada toplantı sürüyordu.
ÖNCEKİ HABER

Pilav da yok plan da

SONRAKİ HABER

ÖDP'den "İşsizlik ve Yoksulluğa Karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...