20 Ağustos 2011 05:09

İsrail Gazze'yi vuruyor

Ortadoğu'da gerginlik yeniden tırmanıyor. İsrail'in saldırılarında 15 Filistinlinin ölmesi üzerine Hamas, İsrail'le ateşkese son verdiklerini duyurdu.İsrail’le Gazze Şeridi arasındaki tansiyon giderek tırmanırken, İsrail uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki bombardımanlarında, biri 5 yaşında çocuk olmak üzere 5

İsrail Gazze'yi vuruyor
Paylaş

İsrail’le Gazze Şeridi arasındaki tansiyon giderek tırmanırken, İsrail uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki bombardımanlarında, biri 5 yaşında çocuk olmak üzere 5 kişi daha hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'ndeki Filistinli örgütlerin roket saldırıları da durmadı. İsrail'in Gazze sınırı yakınlarındaki Aşdod'a atılan roketler ise bu bölgedeki organize sanayi bölgesinde çalışan 3 Filistinlinin ağır yaralanmasına neden oldu.

İsrail uçaklarının gece yarısı Gazze kentindeki bombardımanlarında 3 kişi öldü. Füzeyle vurulan bir araçta, Şifa hastanesi yoğun bakım ünitesinden 2 doktor ve 5 yaşındaki bir çocuk hayatlarını kaybetti. Gazze'nin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampı yakınına düzenlenen bir hava saldırısında da İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları üyesi 2 kişi öldü. İsrail uçaklarının bölgenin güneyindeki Han Yunus'ta bir grup Filistinlinin üzerine yönelik füze saldırısında ise yaralanan olmadı.

Böylece, Perşembe akşam üstünden bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombardımanlarında ölenlerin sayısı, aralarında kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 15'e yükseldi. Yaralananların sayısının ise 44'ü bulduğu bildirildi.

HAMAS: ATEŞKES BİTTİ

İsrail’in saldırıları üzerine bir açıklama yapan Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'le ateşkesin bittiğini duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'le ateşkese artık uymak durumunda olmadıklarını açıkladı. "Filistinli gruplarla İsrail arasında Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkes artık bitti" diyen Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamada bu sonuçtan İsrail'in sorumlu olduğunu belirtti. Açıklamada, "İsrail gerilimi tırmandırırsa, halkımızı savunmaya hazırız" ifadeleri kullanıldı. Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları'nın geçen Nisan ayı başında attığı bir roketin okul otobüsüne isabet etmesiyle yaşanan karşılıklı saldırılardan sonra, her iki taraf arasında Nisan ayının ortalarında ateşkes sağlanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail-Mısır gerilimi büyüyor

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri'nin 'Canlı Kalkan Yürüyüşü' başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...