26 Mayıs 2000 21:00

Sabancı görüşme istedi

Sabancı Holding'e ait Adana'da bulunan SASA işletmesindeki grev 12. gününe girdi. Grevin başından beri uzlaşmaz tutumunu sürdüren işveren bu aşamada görüşme talebinde bulundu.

Paylaş
Sabancı görüşme istedi
SASA grevinin 12. gününde işveren görüşme talebinde bulundu. Bugün saat 10.30'da Sabancı İş Merkezi'nde yapılacak görüşmede grevin uzayıp uzamayacağı belli olacak. Petrol-İş Şube Başkanı Ahmet Kabaca, işverenin görüşme talebinde bulunduğunu kendilerinin de bunu olumlu değerlendirdiklerini söyledi. Yapılacak görüşmede grevin başındaki talepleri ısrarla savunacaklarını vurgulayan Kabaca, özellikle taşeron sorununu çözmek istediklerini söyledi. Sorunu iki tarafın masa başında oturup anlaşarak çözeceğini belirten Kabaca, görüşmede bekledikleri düzeyde bir sonuç çıkmazsa başlattıkları mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.
Verim ve kalite düştü
Öte yandan fabrikadaki DMT biriminde üretimin durmasından sonra eritme bölümünü çalıştırıp ve sendikanın örgütsüz olduğu bölümlere hammadde göndererek, bazı işletmeleri çalıştıran işverenin bu girişimi verimi ve kaliteyi düşürdü. Eritme bölümünde yeterli teknik donanım olmadığı için eritilen hammaddeden yapılan ipliklerin koptuğu ve verim alınamadığı öğrenildi. Grevden dolayı üretim kapasitesinin de büyük oranda daraldığı SASA'da işverenin elindeki stokun da çok az dayanacağı belirtiliyor. Bu arada bugün yapılacak görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmazsa sendikanın pazartesi günü işverenin bazı bölümleri yasal olmayan yollarla çalıştırmasına ilişkin dava açması bekleniyor. Şu ana kadar işverenin bazı bölümleri çalıştırmasına işçiler engel oluşturmazken, yasal olarak işverene bir yaptırım uygulanırsa işverenin üretimi tamamen bitirmek zorunda kalacağı tahmin ediliyor.
Greve destek sürüyor
Dün grevin 11. gününde Petrol-İş Sendikası'na gelen HADEP il ve ilçe yöneticileri SASA işçisinin yanında olduklarını belirttiler. HADEP heyeti adına bir konuşma yapan İl Başkanı Mustafa Çampınarı, SASA işçisinin başlattığı mücadelenin önemli olduğunu, sadece parasal değil örgütlenme ve demokratik haklarını elde etme mücadelesi olduğunu ifade etti. Greve destek sunmayı sürdüreceklerini belirten Çampınarı SASA işçilerinin haklı mücadeleyi kazanmasını istediklerini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Hizbullahçılara tatbikat

SONRAKİ HABER

Serbest bölgelerdeki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...