26 Mayıs 2000 21:00

Hizbullahçılara tatbikat

Hizbullah'a yönelik operasyonlarda İstanbul'da gözaltına alınan 3 kişiye Mersin ve Tarsus'ta yer gösterme tatbikatı yaptırıldı.

Paylaş
Hizbullahçılara tatbikat
Hizbullah'a yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişilik "infaz timi"nden 3 kişiye Mersin ve Tarsus'ta yer gösterme tatbikatı yaptırıldı.
Hizbullah'ın Akdeniz Bölge Sorumlusu Hacı İnan'ın Adana'ya getirtilmesinden sonra "infaz timi"nden 3 kişi, önceki gün 16.05'te havayoluyla Adana'ya getirildi. Daha sonra Mersin'e gönderilen 3 kişye Tarsus'ta yer gösterme tatbikatı yaptırıldı. Hizbullah üyesi Sabahattin Alkan, Abdülsettar Yıldızbakan ve Mehmet Bayram, dün sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri altında İçel Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılarak Tarsus'a getirildi.
Sabahattin Alkan ve Abdülsettar Yıldızbakan'a, 6 cesedin çıkarıldığı Bağlarbaşı Köyü Akyokuş mevkiinde Adana DGM Savcısı Kasım Yağmur tarafından tatbikat yaptırıldı. Abdülsettar Yıldızbakan, buraya hangi tarihte geldiğinin sorulması üzerine, tarihi hatırlamadığını ifade ederek, "Ben buraya gece cesetleri çıkarmak için geldim" dedi. Hizbullah militanları daha sonra Yeşilyurt Mahallesi'nde, öğretmen Mustafa Özkan'ın öldürüldüğü yere getirildi. Abdülsettar Yıldızbakan, öğretmen Mustafa Özkan'ın buradan geçeceğini bildiğini ve sokağın başında beklediğini, eylemi tek başına gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Sadece bir el ateş ettim" dedi.
İtirafta bulundular
Hizbullah üyesi Abdülsettar Yıldızbakan, Sabahattin Alkan ve Mehmet Bayram, Tarsus'un Yeşilyurt Mahallesi'nden sonra Tozkoparan Mahallesi'ndeki bir eve götürüldü. Daha sonra Bağlar Mahallesi'ne götürülen Abdülsettar Yıldızbakan, PKK'li olduğunu iddia ettiği Abdülkadir Çakar'ı kaçırdıklarını ve Kemalpaşa Mahallesi'ndeki bir eve götürdüklerini söyledi. Yıldızbakan, Abdülkadır Çakar'ı kaçırdıkları evi hatırladığını, daha sonra götürdükleri Kemalpaşa Mahallesi'ndeki evde Emin Ekici ile tanımadığı bir kişiye teslim ettiğini belirterek, "Ondan sonraki akıbetini bilmiyorum" dedi.
Daha sonra Tarsus'tan Mersin'e getirilen sanıklar, Uprak kardeşlerin kaçırıldığı Batıkent Mahallesi 265 sokağa getirildi. Teröristlerden Abdülsettar Yıldızbakan, evi hatırlamadığını, kimin olduğunu da bilmediğini belirterek, "Buraya ağabeyime ait bir minibüsle geldim ve geri gittim, aracıma da herhangi bir şey yüklenmedi" diye konuştu.
Mersin'deki sorguları tamamlanan Hacı İnan ile diğer 3 kişi daha sonra Konya'ya gönderildi.
Diyarbakır'da 6 gözaltı
Diyarbakır'da, Hizbullah ile bağlantıları bulundukları iddiasıyla bir öğretmen, iki öğrenci ile üç işçi, gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, Hizbullah'a yönelik operasyonlar kapsamında, Batman'ın Beşiri Lisesi'nde öğretmen olan Celil Sütçü'nün, 1994 yılında Diyarbakır'da çeşitli tarihlerde, Muzaffer Altın, Cahit Bitkin, Mehmet Aktaş, Abdülselam Akgül, Mesut Yolcu, Abdurrahman Kar, Burhanettin Arat, Seyithan Aktaş, Veysi Sızlanan ve Lokman Arık adlı kişilerin öldürülmesi olaylarına karıştığı; İdris Ercan, Abdullah İçözü, Ahmet İhsan Altunç ve İhsan Aydın adlı kişileri silahla yaraladığının, tahkikat neticesinde anlaşıldığı belirtildi.
Bu arada Adana'da, Hizbullah'ın kullandığı Mithatpaşa Mahallesi'ndeki eve düzenlenen operasyonda yaralı yakalanan Ali Rıza Yönden, DGM'ye sevk edildi.
ÖNCEKİ HABER

Tek 'F' ile yönetilmek

SONRAKİ HABER

Sabancı görüşme istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...