20 Ağustos 2011 04:56

İsrail-Mısır gerilimi büyüyor

İsrail’in hava saldırısında Mısır askerlerinin de ölmesi üzerine iki ülke arasında başlayan gerginlik devam ediyor. İsrail’le sınır kapısını kapatan Mısır, büyükelçisini de geri çekme kararı aldı.Mısır ile İsrail arasındaki ilişkiler, İsrail’in Eliat kenti yakınlarında düzenlenen saldırının ardından

İsrail-Mısır gerilimi büyüyor
Paylaş

Mısır ile İsrail arasındaki ilişkiler, İsrail’in Eliat kenti yakınlarında düzenlenen saldırının ardından İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağın Mısır güvenlik kuvvetlerini vurması üzerine gerilmeye başladı. Mısır hükümeti, üç askerin öldüğü İsrail hava saldırısıyla ilgili olarak İsrail hükümetinden soruşturma açmasını istedi.

İsrail’i protesto eden Mısır hükümeti, iki ülke arasındaki Nitelikli Sanayi Bölgeleri Anlaşması çerçevesinde ticari malların geçişinde kullanılan El Avja sınır kapısını kapattığını açıkladı.

Mısır kabinesinden yapılan açıklamada ise, İsrail’de görev yapan Mısır büyükelçisinin, Mısır güvenlik gücü mensuplarının bir çatışmada ölmesine tepki olarak geri çekildiği belirtildi. Mısır’ın resmi haber ajansının haberinde, önceki gün meydana gelen olayda Mısır güvenlik gücüne mensup 5 kişinin, 8 İsrailliyi öldüren militanları takip eden İsraillerin açtığı ateş sonucu öldüğü bildirilmişti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada konu hakkında soruşturma açılacağı ifade edilmişti.

İSRAİL'İ PROTESTO EYLEMLERİ YAPILDI

Öte yandan, İsrail’in Kahire Büyükelçiliği önünde toplanan Mısırlılar, “İsrail yanacak” sloganları attı. Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi’den Mısır güvenlik güçlerine yönelik saldırıya tepki göstermesini isteyen göstericiler, İsrail saldırılarında ölen Mısır güvenlik güçleri ve Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Mısır’ın ikinci büyük kenti İskenderiye’de ise göstericiler İsrail Başkonsolosluğunun duvarlarına Mısır bayrağı astı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Demirbaş İsveç Parlamentosunun gündeminde

SONRAKİ HABER

İsrail Gazze'yi vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...