25 Mayıs 2000 21:00

Şovla sorun çözülmez

SES ve Ankara Tabip Odası üyesi sağlık emekçileri, SSK'nın sorunlarının siyasi şovlarla çözülemeyeceğini belirterek Yaşar Okuyan'a tepki gösterdiler.

Paylaş
Şovla sorun çözülmez
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın SSK hastanelerine yönelik şovları ve sağlık emekçilerini rencide edici tutumları, SES ve Ankara Tabip Odası (ATO) üyesi sağlık emekçileri tarafından protesto edildi.
Dışkapı SSK Hastanesi Acil Servisi önünde dün öğle saatlerinde bir araya gelen sağlık emekçileri, "Hastane halkındır, satılamaz" sloganı ve alkışlarla Yaşar Okuyan'ı kınadı. SES ve ATO adına bir açıklama yapan ATO Genel Sekreteri Tufan Kaan, deprem yıkıntıları arasında çıkarılan Sosyal Güvenlik Yasası'nın işçi ve emekçilerin emekli olma ve sağlık haklarını önemli ölçüde kısıtladığına dikkat çekerek, Okuyan'ın sağlık çalışanıyla halkı karşı karşıya getirdiğini söyledi.
Kart peşkeşi
Yaşar Okuyan'ın medya ordusu ile SSK Ankara Eğitim Hastanesi'ne yaptığı baskının sorunu çözmeye yönelik olmadığına işaret eden Kaan, Okuyan'ın, ödenmeyen SSK primlerini toplamak, sigortasız çalışan 5 milyon emekçiyi SSK kapsamına almak yerine, kurumun var olan gelirlerini "akıllı kart" ihalesi adı altında 700 milyon doları siyasi yandaşlarına peşkeş çektiğini vurguladı.
Sağlık emekçilerinin çok zor koşullar altında çalıştığını dile getiren Tufan Kaan, sağlık emekçileri hakkında soruşturmalar açıldığını ve cezalandırıldığını belirtti. SSK Etlik Doğumevi'nde fazla mesaiye karşı çıkanların sürgün, maaş ve ek ödenekten kesinti ve kademe durdurulması ile cezalandırıldığını bildiren Kaan, Okuyan'ın yeni eleman almak yerine var olan personelin yerini keyfi bir biçimde değiştirdiğini ifade etti.
SSK hastanelerinde çalışma barışının sağlanması için şov nitelikli hastane baskınlarına son verilmesinin, personel açığının giderilmesinin, sürgün uygulamalarının engellenmesinin, gönüllü fazla mesai uygulaması için çalışanlara baskı yapılmamasının ve verilen cezaların geri alınmasının gerektiğini belirten Kaan, SSK hastanelerinde çalışan sağlık emekçilerine özverilerinden dolayı teşekkür etti. SES ve ATO üyeleri daha sonra görevi başında olan sağlık emekçilerine karanfil dağıttı.
ÖNCEKİ HABER

MHP ihale skandalını akladı

SONRAKİ HABER

Gün doğmadan kuyruktalar...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...