25 Mayıs 2000 21:00

MHP ihale skandalını akladı

MHP yönetimi, cumhurbaşkanlığına aday olan Somuncuoğlu'nun dövülmesinin ardından patlak veren "Yozgat skandalı"na ilişkin araştırmasını tamamladı.

Paylaş
MHP ihale skandalını akladı
MHP yönetiminin, Yozgat Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde yaşanan ve Yozgat MHP İl Örgütü'nün feshedilmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgili araştırması tamamlandı. Olayları incelemek üzere müfettiş olarak görevlendirilen MHP Genel Muhasip Yardımcısı Erdem Şenocak'ın hazırladığı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunduğu raporda, "ihalenin şaibesiz olarak yapıldığı ve mermer isimliğin fırlatılmadığı" iddia edildi.
Alınan bilgiye göre, Bahçeli, MHP Yozgat Milletvekili Ahmet Erol Ersoy ve eski Yozgat İl Başkanı Ahmet Güner'in, Bayındırlık İl Müdürü Fevzi Aykaç'ı ziyareti sırasında, Ersoy'un mermer isimliği Aykaç'ın kafasına fırlattığı yönünde çıkan haberler ve Aykaç'ın MHP'ye yönelik iddiaları üzerine Şenocak'ı görevlendirdi.
Şenocak'ın hazırladığı raporda, Bayındırlık il Müdürü Fevzi Aykaç'ın, "İhaleler MHP il başkanının isteği doğrultusunda yapılıyor" iddilarını araştıran Şenocak, iddiya konu olan ilköğretim okulu ihalesinin Yozgat Valisi başkanlığında ve İl Daimi Encümen üyelerinin huzurunda kamuya ve basına açık şekilde yapıldığı ifade edildi.
Raporda, Yozgat Milletvekili Ersoy ve eski İl Başkanı Güner'in Bayındırlık İl Müdürü Aykaç'a, 28 Nisan günü saat 14.30'da "nezaket ziyaretinde" bulundukları, ihale için teklif verme süresinin ise saat 14.00'te sona erdiği, bu nedenle ihalede MHP'nin herhangi bir baskısının söz konusu olamayacağı iddia edildi.
İsimliği incelemişler
Şenocak, raporunda, "Ersoy'un, Aykaç'ın kafasına mermer isimlik fırlattığı" iddiası üzerine mermer isimliği incelediğini ve mermer isimlik üzerinde çizik ya da herhangi bir çatlama olmadığının görüldüğünü öne sürdü.
Ahmet Erol Ersoy ve Güner'in, Bayındırlık İl Müdürü Fevzi Aykaç'ı, makamında ziyaretleri sırasında tartışmayla ortamın gerginleşmesi üzerine, Ersoy'un, masada bulunan mermer isimliği Aykaç'ın kafasına fırlattığı belirtilmişti. Bunun üzerine, Bahçeli, partisinin Yozgat İl Örgütü'nü feshetmişti.
ÖNCEKİ HABER

Eleştiri değil, tanıtım

SONRAKİ HABER

Şovla sorun çözülmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...