19 Ağustos 2011 12:18

Sırayı bozmak gerek!

11 ay önce tutuklanan siyasetçilerle dayanışma amacıyla kurulan Sıra Kimde İnisiyatifi, aralarında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın da bulunduğu 8 siyasetçinin serbest bırakılmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirmek amacıyla Taksim Hill Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sı

Sırayı bozmak gerek!
Paylaş

Toplantıda ilk olarak konuşan SDP Onursal Başkanı Akın Birdal, 11 ay önce yapılan operasyona karşı geliştirdikleri Sıra Kimde İnisiyatifi’nin, hukuksuzluğun giderilmesine dönük bir adım attığını ve büyük oranda da başarılı olduğunu söyledi. Devrimci Karargah adı altında yürütülen operasyonda sosyalistlerin “Kürt özgürlük hareketi” ile birlikteliğinin hedeflendiğine işaret eden Birdal, ama sürecin devam ettiğini KCK davasında hâlâ adil yargılama hakkının engellendiğini ve şimdi ise savaşın AKP hükümeti tarafından tekrar devreye konulduğunu söyledi. Birdal, “Yarın da sıranın kimde olduğu bellidir. Bu gidişata itiraz edenler yine sırada olacaklardır. Ama bu sırayı bozmak gerek” dedi.

KADINLARIN BÜYÜK EMEĞİ OLDU

Birdal’ın ardından konuşan Sırrı Süreyya Önder ise, Sıra Kimde İnisiyatifi’nin tutuklu sosyalist siyasetçilerin özgürlüğüne kavuşmaları için büyük bir çaba sarf ettiğini ve bunda da inisiyatif içinde olan kadınların büyük emeğinin olduğuna dikkat çekti.

Ertuğrul Kürkçü de inisiyatifin son dönemde ortaklaşa yapılan ve sonuç veren önemli adımlardan birisi olduğunu söyledi. Son süreçte yaşanan gelişmelere de değinen Kürkçü, savaşın önüne geçilebilmesi için ise Sıra Kimde İnisiyatifinin büyük bir mücadele hattı örmesi gerektiğini ve dayanışmayı daha sıkı bir şekilde gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

TUTUKLAMA SORUNU ÇÖZECEKSE BİZ BURADAYIZ

Toplantıda konuşan Sabahat Tuncel, Sıra Kimde İnisiyatifinin gelecek günlerde ortaya çıkacak tutuklama furyası karşısında “Sırayı bozmak” için çalışması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde gelişebilecek tutuklama furyası iddialarına da değinen Tuncel; “Bu sırayı bozmak gerek. Eğer, bizi tutuklayınca Kürt sorunu çözülecekse buyursunlar bizi tutuklasınlar. Biz buradayız” diye konuştu. (İSTANBUL)


TÜZEL: ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Millitvekili Levent Tüzel MGK’da asker ve sivil üyelerin yaptıkları karışık oturma düzeninin Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’na açılan savaşın tavrını gösterdiğini söyledi. "Asker sivil bütün devlet organları savaşta bir görüş ve eylem birliği içinde olduklarını, böyle bir niyet taşıdıklarını gösterdi" diyen Tüzel "Bu saldırı politikası sadece özgürlük isteyen Kürtlere değil, bu ülkede insanca yaşamak isteyen, devletin zulmüne karşı çıkan bütün muhalif güçlere yönelmiş ve yönelecek durumda. 1 Eylül Dünya Barış gününe doğru giderken konuştuklarımız devlet terörü, şiddet ve savaş… Bunun birinci dereceden sorumlusu iktidardır" dedi. Gelişmeler karşısında Çatı Partisi çalışmalarını da güçlü bir şekilde geliştirmek gerektiğini ifade eden Tüzel, “Çatı Partisini çok hızlı bir şekilde tüm ülke sathında toplayacağız ve çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

11 aylık tutukluluk halinin ardından serbest bırakılan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ise yargılamalarında Çatı Partisinin hedef alındığını söyledi. Turan; “Çatı Partisi henüz vücut bulmadan yargılanmış oldu. Artık savunmasını baştan yapmış bir formu olan çatı partisi girişimiz var” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Duvara 'uyuşturucuya hayır' yazan iki öğrenci cezaevine gönderildi

SONRAKİ HABER

Abdullah Demirbaş İsveç Parlamentosunun gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa