19 Ağustos 2011 11:46

Duvara 'uyuşturucuya hayır' yazan iki öğrenci cezaevine gönderildi

Bir lisenin karşısındaki duvara "Uyuşturucuya hayır-Dev Lis" yazan iki öğrenci, "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla kendilerine verilen 6'şar ay 20'şer günlük hapis cezasının Yargıtay'da onanması üzerine tutuklandı.Mersin'de 2006 yılında bir lisenin karşı duvarına "Uyuşturucuya hayır-Dev Lis&qu

Duvara 'uyuşturucuya hayır' yazan iki öğrenci cezaevine gönderildi
Paylaş

Bir lisenin karşısındaki duvara "Uyuşturucuya hayır-Dev Lis" yazan iki öğrenci, "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla kendilerine verilen 6'şar ay 20'şer günlük hapis cezasının Yargıtay'da onanması üzerine tutuklandı.

Mersin'de 2006 yılında bir lisenin karşı duvarına "Uyuşturucuya hayır-Dev Lis" yazan Çağdaş Doğan ve Hakan Serttaş adlı öğrenciler hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan dava cezayla sonuçlandı. Yerel mahkeme, her iki öğrenciye "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 6'şar ay 20'şer gün hapis cezası verdi. Yerel mahkemenin verdiği bu karar Yargıtay tarafından da uygun görüldü ve ceza Temmuz ayında onandı. Bunun üzerine Çağdaş Doğan ve Hakan Serttaş bugün tutuklanıp Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Mersin Adliyesi önünde kısa bir açıklama yapan SDP Mersin İl Başkanı Serkan Kaya, uyuşturucuya hayır diyen gençlerin cezalandırılmasının yanlış olduğunu belirterek, konuyu AİHM'e taşıyacaklarını kaydetti. Kaya, "Uyuşturucu tacirlerini bu gençleri cezalandırmaya, hedef almaya çalışması anlaşılabilirken yargının gençleri cezalandırması kabul edilebilir bir durum değildir. Partimiz konuyu AİHM'e taşıyacak. Onlarca örnekte olduğu gibi muhtemelen Türkiye bu karardan dolayı da mahkûm edilecek" diye konuştu. SDP'nin gençlik örgütünün yasadışı olarak ifade edilmesine tepki gösteren Kaya, "2007 yılında kongre kararı ile gençlik meclisi kuran ve bunların dershane öğrencilerine yönelik olanına 'Dev Lis', üniversite alanına yönelik olanına da 'Dev Genç' adını veren Yargıtay'a ve içişleri bakanlığına bu kongre kararlarını teslim eden SDP'nin nasıl olur da gençlik örgütü yasa dışı sayılır. Hem de yargı denetimine tabi olan ve bu konuda yargı tarafından hiçbir uyarı yapılmamasına rağmen bir siyasi partinin gençlik organı nasıl olur da yine yargının başka bir kurumunca yasadışı görülür" dedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış anneleri canlı kalkan olacak

SONRAKİ HABER

Sırayı bozmak gerek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...