22 Mayıs 2000 21:00

Yesil'in sağ kolu yakalandı

"Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olduğu belirtilen "Bedirhan" kod adlı Zakir Selvi yakalandı.

Paylaş
Yesil'in sağ kolu yakalandı
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın önceki gün Mısır'da yaptığı "Yakında Ankara'da bomba patlayacak" sözünün ardından dün, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu "Bedirhan" kod adlı Zakir Selvi'nin yakalandığı ve Ankara'da sorgulandığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şubesi, bir ihbar üzerine operasyon başlattı.
Operasyon sırasında gözaltına alınan ve üzerinden iki kimlik çıkan kişinin, sorgusu sonucu Zakir Selvi olduğu anlaşıldı. Bu gelişme üzerine Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edilen Selvi, burada sorguya alındı. Selvi'nin aralarında Diyarbakırlı müteahhit Mehmet Emin Değer'in de bulunduğu bazı işadamlarından silah zoruyla haraç topladığı öne sürülüyor. Selvi'nin adı İnsan Hakları Derneği eski Başkanı Akın Birdal'ın vurulması olayında Türk İntikam Tugayı adlı örgütün üyesi olarak geçmişti. Zakir Selvi'nin, Mahmut Yıldırım'ın aktif olarak faaliyette bulunduğu dönemlerde, onunla birlikte çalıştığı ve Yıldırım'ın haraç toplama işlerini yürüttüğü belirtiliyor.
Polis, Selvi'yi sorgulayarak, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili ipucuna ulaşmaya çalışıyor. Susurluk kazasından sonra adı birçok faili meçhul cinayetin sorumlusu olarak anılan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın nerede olduğu hâlâ bilinmiyor.
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Ahmet Taner Kışlalı suikastleri ile ilgili yürütülen "Umut Operasyonu"yla ilgili olarak önceki gün bulunduğu Mısır'da, "Bugünlerde Ankara'da bir bomba patlayabilir, önemli gelişmeler oluyor" demişti.
ÖNCEKİ HABER

İşsizlik kesin; ya sigortası!

SONRAKİ HABER

SASA'da grev kırma manevraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...