20 Mayıs 2000 21:00

Hizbullah baskınlarında 4 ölü

İstanbul ve Adana'da Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen iki eve yapılan baskınlarda, dört kişi öldürüldü, dört kişi gözaltına alındı.

Paylaş
Hizbullah baskınlarında 4 ölü
İstanbul ve Adana'da Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen iki eve yapılan baskınlarda, dört kişi öldürüldü, dört kişi gözaltına alındı. İstanbul'un Kartal ilçesinde, Terörle Mücadele Ekipleri'nin "Hizbullah operasyonları"' çerçevesinde bir eve düzenledikleri baskın sırasında, evde bulunan bir kişi öldürüldü.
Önceki gün saat 23.30 sıralarında Kartal Yakacık Abdi İpekçi Caddesi Mutlu Sokak'taki bir eve Terörle Mücadele Ekipleri baskın düzenledi. Baskında bir kişi yaşamını yitirirken bir polis elinden yaralandı.
Baskında ölen ve üzerinde kimlik bulunmayan kişinin, Veysi Özer olduğunun sanıldığı açıklandı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırılan ve Veysi Özer'e ait olduğu sanılan cesedinin, Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderileceği belirtildi. Savcının olay yerindeki incelemesinden sonra ev, polisler tarafından mühürlendi. Evin etrafında oluşturulan güvenlik çemberi içine, görevliler dışında hiç kimse sokulmuyor. Bu arada, baskının gerçekleştirildiği evin çevresinde oturanlardan basılan evde oturanların 2-3 ay önce taşındıkları, çatışmada ölen kişinin kendilerine, "Atatürk Havalimanı'nda iki servis aracı çalıştırdıklarını" söyledikleri bilgilerinin edinildiği duyuruldu.
Komşuların, gözaltına alınan kadının ise eve ara sıra gelen iki gençten birinin kardeşi olduğunu, kiralanan evde gözaltına alınan diğer iki kişiyi hiç görmediklerini söyledikleri kaydedildi.
Öte yandan, evsahibinin oturduğu 3. kattaki evin balkonunun korkuluklarında uzun halıların asılı olduğu ve bu nedenle operasyonun yapıldığı evin, sadece bir penceresinin görüldüğü aktarıldı.
Baskın sonrasında gözaltına alınan 3 kişi ise, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadan olay yerinden ayrıldı.
Adana'da üç ölü
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Mithatpaşa Mahallesi'nde Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir eve sabaha karşı düzenledikleri operasyonda da, üç kişi öldürüldü ve yaralanan bir kişi gözaltına alındı. Ayrıca, üç çocuk ve bir kadının olduğu evde yapılan aramada, bir kaleşinkof marka silah, 2 tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ile Hizbullah'a ait örgütsel dokümanların bulunduğu belirtildi.
Öte yandan Mithatpaşa Mahallesi'ndeki operasyon sırasında çevre güvenliğini sağlamakla görevli ekipte bulunan Ali Asker Gonca, operasyondan 3 saat sonra, ekip aracının içinde, polis arkadaşının silahından çıkan kurşunla vuruldu. Ağır yaralanan ve International Hospital'a kaldırılan Ali Asker Gonca (42) öldü.
Genç: Operasyonlar sürecek
Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde yedi ilin emniyet müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Bölge Asayiş Değerlendirme Toplantısı"na katılan Emniyet Genel Müdürü Genç, son günlerde Hizbullah'a ait olarak yürütülen operasyonların Adana ve İstanbul'da sürdürüldüğünü ve bu kapsamdaki operasyonların sürdürüleceğini söyledi. Genç, operasyonlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.
Tantan: Ayrı operasyonlar
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Mısır İçişleri Bakanı Tümgeneral İbrahim Habib Al Adly'nin resmi konuğu olarak, bu ülkeye gitti. Tantan, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin "Adana ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonların 'Umut Operasyonu' kapsamında olup olmadığını" sormaları üzerine, "Hayır. O ayrı bir operasyon, bu ayrı bir operasyon" dedi.
Tantan, "Umut Operasyonu'nun ne aşamada olduğu" yolundaki bir soruya da "Bu konuyla ilgili olarak da çalışmalar devam ediyor. Açıklama yapmak için şimdilik erken" yanıtını verdi.
Bir gazetecinin, Ferhan Özmen'in ifadesinde, İran bağlantısından söz etmediğini söylemesi üzerine Tantan, "O konuyu, DGM savcısına sorun" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Suikast 'tatbikatlar'ı tamamlandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da OHAL cenderesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...