13 Mayıs 2000 21:00

Arjantin'de işsizliğe karşı eylemler

Geçtiğimiz ay sonundan bu yana yeni çalışma yasasına karşı büyük protestoların gerçekleştirildiği Arjantin'de yine sıcak günler yaşanıyor.

Paylaş
Arjantin'de işsizliğe karşı eylemler
Geçtiğimiz ay sonundan bu yana yeni çalışma yasasına karşı büyük protestoların gerçekleştirildiği Arjantin'de yine sıcak günler yaşanıyor. Kamyoncuların ve temizlik işçilerinin eylemleri sürerken, binlerce işsiz sokaklara döküldü.
Arjantin'in kuzeyindeki Salta eyaletinde, işsizler, hükümetin yeni iş sahaları oluşturması istemiyle 10 gündür gösteriler düzenliyor. Noticias Argentinas ajansının haberinde, göstericilerin bir anayolu kapatarak şehir merkezine yürümesi üzerine polisin göz yaşartıcı bomba ve plastik mermiyle kalabalığa saldırdığı ve çıkan çatışmada 8'i polis, 14 kişinin yaralandığı belirtildi.
2 Mayıs'tan bu yana Bolivya sınırındaki otoyolları kapayan kamyonculara da, özel jandarma timleri ve ve polis birlikte saldırdı. Çıkan çatışmada 12 polis ve jandarma yaralanırken bir kamyoncunun kalp krizi geçirdiği öğrenildi.
Tartagal ve General Mosconi kentleri arasındaki barikatın kaldırıldığı, ancak öfkeli göstericilerin General Mosconi kentindeki belediye binasını yaktıkları kaydedildi.
General Mosconi'de yapılan gösterilere katılanlardan biri "Hepimiz eğitimli ancak işsiz insanlarız, bize 1 dolara sokakları süpürtüyorlar. Hiçbir işe yaramıyoruz" diye konuştu.
Arjantin'de hükümet, "Plan Trabajar" isimli proje kapsamında işsizlere belirli bir ücret karşılığında kamu hizmeti görevleri veriyor. Ancak geçtiğimiz hafta içinde IMF dayatmasıyla bu ücretlerde büyük bir düşüş yaşandı.
ÖNCEKİ HABER

Jaffna'da gergin bekleyiş

SONRAKİ HABER

Kazandıklarının zekâtı bile değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...