12 Mayıs 2000 21:00

12 yaşındaki çocuk polisle çatıştı

Silahlı saldırı vakalarına ilkokullarda dahi rastlanan ABD'de yine bir çocuk vahşeti yaşandı. 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi bir polisi ağır yaraladı.

Paylaş
12 yaşındaki çocuk polisle çatıştı
ABD'de son yıllarda çok sık rastlanan ve neredeyse ilkokullara sıçrayan silahlı şiddet eylemlerine bir yenisi daha eklendi.
Arkansas Eyaleti Praire Grove kentindeki bir ortaokulda 12 yaşındaki öğrenci, okulun polisiyle girdiği silahlı çatışmada, çelik yelekli polisi yüzünden ve göğsünden vurdu, kendisi de karnından yaralandı. Pazartesi günü okulda bir arkadaşından yumruk yiyen öğrencinin, daha sonra velisini okula getirdiği bildirildi. Önceki gün ortaokul ikinci sınıf öğrencisini okulun dışında gören birileri okula telefon ederek, öğrencinin okuldan kaçtığını ve okul çevresinde dolaştığını haber verdi. Ardından öğrenciyi gözetleyen okuldaki görevli resmi polis, 12 yaşındaki öğrencinin ailesine ait silahla aniden açtığı ateş karşı karşıya kaldı.
Polis de ateş açtı
Göğsünden ve yüzünden yaralanan polis, saldırıya karşılık verince öğrenci karnından yaralandı. Polis Greg Lovett, hastaneye kaldırılan öğrencinin 'ölmemesi için dua ettiğini' söyledi.
1 milyon anne yürüyecek
Öte yandan, silahların denetimi sorunu, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenecek gösterilerde "1 milyon anne" tarafından protesto edilecek.
Gösteriye, bu tür eylemlerde hayatını kaybedenlerin anne ya da kız kardeşleriyle, harekete geçme zamanının geldiğine inanan kadınların katılması bekleniyor.
Ateşli silahlara kurban gidenlerin yakınları, Amerikan Kongresi'nden ateşli silahların denetimine ilişkin önlemlerin alınmasını isteyecek.
Gösteriye Washington-luların yanı sıra başka kentlerden gelenlerin de katılması bekleniyor.
Clinton sevinecek
Halktan gelen bu tür girişimi destekleme sözü veren ABD Başkanı Bill Clinton'ın, Beyaz Saray ile kongre arasında, Columbine Lisesi'ndeki 15 ölümlü katliamın üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen ateşli silahların denetimine ilişkin bir ilerleme kaydedilemediği döneme rastlayan bu gösterilerden memnun olacağı belirtiliyor.
Komik savunma
Bir milyon annenin eylemine karşı kendileri savunan Ulusal Tüfekseverler Derneği (NRA) yetkilileri ise, "kolaycılığa kaçan çözümlerin sorunu artıracağını" öne sürdü. Silah lobilerinin, annelere karşı bir eylem düzenleyebileceği belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

ABD kendini de vuruyor

SONRAKİ HABER

Elmas savaşı kızışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...