19 Ağustos 2011 10:44

Cinayetlerin sorumlusu Suudiler

SUUDİ Arabistan, Yemen diktatörlüğünün cinayetlerine ortak olmaya devam ediyor. Yemen Aşiretleri Koalisyonu, Yemen diktatörü Ali Abdullah Salih’in Arabistan’ın başkenti Riyad’da, Yemenliler’i savaş ile tehdit etmesinin Suudlular’ın büyük bir ayıbı olduğunu belirtti. ABD yanlısı yönetimin lideri olan Ali Abdul

Cinayetlerin sorumlusu Suudiler
Paylaş

SUUDİ Arabistan, Yemen diktatörlüğünün cinayetlerine ortak olmaya devam ediyor. Yemen Aşiretleri Koalisyonu, Yemen diktatörü Ali Abdullah Salih’in Arabistan’ın başkenti Riyad’da, Yemenliler’i savaş ile tehdit etmesinin Suudlular’ın büyük bir ayıbı olduğunu belirtti. ABD yanlısı yönetimin lideri olan Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan muhaliflerini ve onlara katılan aşiretleri tehdit ederek eşkiya ve fırsatçı olarak nitelemişti. Yemen’den kaçan Salih, yakında Sana’ya döneceğini ve muhalifleri ile yüzleşeceğini ileri sürmüştü.Yemen aşiretleri koalisyonu ise Salih’in konuşmasına gösterdiği tepkide, Riyad yönetimini Salih’e Yemen halkını tehdit etmeye izin verdiği için ayıpladı. Yemenli aşiretlere göre Suudi Arabistan yönetimi diktatör Salih’in cinayetlerinin en büyük ortağıdır.

Şİİ ŞEYH AMİR’DEN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan Suudi Arabistan Şii Müslümanlara baskısını arttırıyor. Bundan iki hafta önce Suud rejimi güvenlik güçlerince tutuklanarak hapse atılan Suudi Arabistanlı Şii alim şeyh Tevfik Amir’den haber alınamıyor. Ortadoğu’da kendi varlığını koruyabilmek ve bunun için de  İsrail’in güvenliğini sağlamak için BOP işgal ve parçalama projesinde yer alan Suudi Arabistan, bu yolda ABD ile işbirliği yapmayan her kesimi devre dışı bırakmaya başladı. Birçok ülkedeki antiemperyalist İslami ve milli unsurları kıskaca alarak etkinliklerini kontrolde tutmaya niyetlenen ABD, Suriye’de rejim değişikliği yaparak İsrail’in nefes borusunu açmaya çalışırken, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı kullanmaya başladı. Bu planın bir parçası olarak Türkiye’nin de Libya işgaline ortak edilirken, Suudi Arabistan’da kendisine eğilmeyen ve İsrail’le uzlaşmayan Şia unsurları tutukluyor! ABD’nin direktifleri doğrultusunda, Suriye’de hükümetin devrilmesini savunan ve silahlı Vahabi unsurları Bahreyn ve Yemen’de halk hareketlerini bastırmak için sevk eden Suudi Arabistan’da, Rased adlı haber sitesi, Şii Şeyh Amir’in nerede tutuklu bulunduğunun bilinmediğini ve yetkililere müracaatlarının sonuç vermediğini yazdı. Şeyh Amir’in ailesi şimdiye kadar bir kaç hapishaneye ve polis karakoluna baş vurduklarını, ancak hepsi şeyhin orada olduğunu inkar ettiğini belirtti.  Suudi Arabistanlı Şii alim şeyh Amir bu ayın başlarında camiden evine dönerken tutuklanmıştı. Ailesi ise şeyhin neden tutuklandığını bilmezken, Uluslararası Af Örgütü geçen Perşembe günü Riyad yönetiminden şeyh Amir’i derhal serbest bırakmasını istedi. Suudi Arabistan’da önceki gün yapılan Tutuklulara yönelik uygulamaların durdurulması ile ilgili gösteriye Suud polisi müdahale etmiş ve iki kişiyi gözaltına almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taliban’dan İngiltere’ye bağımsızlık saldırısı

SONRAKİ HABER

İsrail’den savaş provokasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa