11 Mayıs 2000 21:00

Mumcu'nun katilleri yakalandı mı,

   yakalanmadı mı?

Paylaş
Mumcu'nun katilleri yakalandı mı,
   yakalanmadı mı?
Büyük gürültülerle geçtiğimiz cumartesi günü Mumcu'nun katillerinin yakalandığı duyurulurken, aradan geçen 6 güne rağmen suikast üzerindeki sis perdesi dağılmadı. DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, önceki net ifadelerinden vazgeçerek, öldürülmesinden 7 yıl sonra Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun "katillerinin ortaya çıkma olasılığının gündeme geldiğini" söylemekle yetindi.
Başbakan Ecevit, partisinin grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Emniyet teşkilatını son dönemdeki çalışmalarından dolayı kutladı. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın öncülüğünde son bir yıl içinde Türkiye'de büyük başarılar sağlandığını iddia eden Ecevit, böylelikle vatandaşların devlete olan güveninin artırıldığını söyledi.
Hizbullah operasyonundaki başarıdan sonra Uğur Mumcu'nun katillerinin "ortaya çıkma olasılığının" gündeme geldiğini ifade eden Başbakan Ecevit, bütün bunların kendilerine kıvanç verdiğini kaydetti. Ecevit, bütün bu gelişmelere DSP Grubu'nun olumlu katkıları olduğunu, bu katkıların önümüzdeki aylarda da devam edeceğini ve milletvekillerin "görev tatiline huzur içinde çıkabileceklerini" söyledi.
'Sezer başarılı olacak'
Başbakan Ecevit, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili görüşlerini ifade ederken de, Türkiye'de siyasetin aylardır cumhurbaşkanlığına kilitlendiğini söyledi. "Artık çok şükür kilit açıldı" diyen Ecevit, seçim sürecinin huzur içinde sona erdirildiğini, TBMM'nin demokratik uzlaşma yolunda yeni bir başarılı sınav verdiğini öne sürdü. Bu sınava özellikle DSP'nin çok büyük katkısı olduğunu bildiren Ecevit, milletvekillerini bu tutumlarından dolayı kutladı.
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 7 yıllık görevi süresince ülkeye ve halka çok başarılı hizmetler verdiğini kaydeden Ecevit, "Yalnız memleketimize değil bütün bölgemize büyük katkılarda bulundu. Kendisini yürekten kutluyorum. Bundan sonraki yaşamında da başarılar ve esenlikler diliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı seçilen Ahmet Necdet Sezer'in de çok başarılı olacağına güvendiğini bildiren Ecevit, "Kendisine üstün başarılar, esenlikler diliyorum" diye konuştu.
Cem renk vermedi
Dışişleri Bakanı İsmail Cem de, konuyla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı. Uğur Mumcu suikastı ile ilgili gelişmelerde İran ile ilişkilerin nasıl devam edeceği yolundaki soruya, "Bu hükümet tarafından ele alınmış bir konu. Hükümetimiz çerçevesinde gereken her türlü karar alınır. Sayın Başbakan'ın açıkladığı gibi soruşturma devam etmektedir" diye yanıt verdi.
ÖNCEKİ HABER

Aklayan özeleştiri: Aşkın Sırları

SONRAKİ HABER

Grev yasakçılarına karşı dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...