11 Mayıs 2000 21:00

Cenazesi rehin kaldı

Kuşadası'nda yaşayan ve siroz hastalığı nedeniyle yattığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat eden Mehmet Ekin'in cenazesi...

Paylaş
Cenazesi rehin kaldı
Kuşadası'nda yaşayan ve siroz hastalığı nedeniyle yattığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat eden Mehmet Ekin'in cenazesi, tedavi masrafları ödenmediği için ailesine teslim edilmedi. Siroz nedeniyle 2 hafta önce fenalaşan Ekin, önce Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kadınlar Denizi Mahallesi Muhtarlığı'ndan fakirlik belgesi bulunan Ekin, dahiliye doktoru bulunmadığı için bu hastaneye kabul edilmedi.
Mehmet Ekin'in yakınları, buldukları borç para ile hastayı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Durumu acil olan Mehmet Ekin, hastaneye yatırılarak tedavi görmeye başladı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Ekin, önceki gün hayatını kaybetti.
Cenazeyi alamadılar
Mehmet Ekin'in bir ambulansla cenazeyi almaya giden yakınları, tedavi masraflarının 1 milyar 530 milyon lira olduğunu, para ödeninceye kadar cenazenin teslim edilmeyeceğini öğrenince şaşkınlık geçirdi. Mehmet Ekin'in oğlu Mustafa Ekin, cenazeyi teslim almak için senet imzalayarak tedavi masrafını taksitle ödemeyi önerdiğini, ancak hastane yetkililerinin bunu da kabul etmediğini belirterek, şunları söyledi: "Maddi sıkıntımızı çevredeki herkes biliyor. Muhtarlıktan fakirlik belgemiz var. Ancak yoksul olunca ölme hakkı bile bulunmadığını öğrenmiş olduk. Babamızın vefatı nedeniyle başlayan üzüntümüz kat kat arttı."
ÖNCEKİ HABER

Azledilen Somuncuoğlu:

SONRAKİ HABER

ÇÜ'de özelleştirmeye karşı eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa