19 Ağustos 2011 10:43

Taliban’dan İngiltere’ye bağımsızlık saldırısı

İngiliz kuruluşu British Council'in Kabil’deki bürosu intihar saldırısına hedef oldu. İlk belirlemelere göre saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti.Kabil'deki NATO birlikleri adına konuşan bir yetkili, olayda başkentte kültür ve eğitim hizmetleri sağlayan British Council'in hedef alındığını açıkladı. Çoğu polis,

Taliban’dan İngiltere’ye bağımsızlık saldırısı
Paylaş

Kabil'deki NATO birlikleri adına konuşan bir yetkili, olayda başkentte kültür ve eğitim hizmetleri sağlayan British Council'in hedef alındığını açıkladı. Çoğu polis, 10 kişinin hayatını kaybettiği olayda en az üç patlamanın meydana geldiği, ağır silahları bulunan kişilerin tesise baskın düzenledikleri bildirildi.

TALİBAN ÜSTLENDİ

Taliban, olaydan kısa süre sonra saldırıyı üstlenirken, saldırının Afganistan'ın 1919 da İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı günün yıldönümü sebebiyle düzenlendiği açıklandı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil'deki Birleşmiş Milletler'e ait bir binaya saldırıldığını söyledi fakat Birleşmiş Milletler'den bu yönde bir açıklama yapılmadı.

Olayla ilgili, Kabil'deki İngiliz büyük elçiliğinden yapılan açıklamada, saldırı sonrasında Afgan emniyet güçleriyle birlikte yürütülen araştırmanın sürdüğü bildirildi.

Kabil emniyet müdürü Eyüp Salangi, patlamaların intihar saldırısı sonucunda yaşandığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin en büyük bankasında işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Cinayetlerin sorumlusu Suudiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...