10 Mayıs 2000 21:00

Mersin'de grev günü anlaşma sağlandı

Petrol-İş'in örgütlü olduğu Şişecam'a bağlı Soda AŞ ve Kromsan AŞ'de 580 işçinin greve başlayacağının ilan edilmesinin ardından, anlaşma sağlandı.

Paylaş
Mersin'de grev günü anlaşma sağlandı
Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Şişecam'a bağlı Soda AŞ ve Kromsan AŞ'de 580 işçinin greve başlayacağının ilan edilmesinin ardından, anlaşma sağlandı. Mersin'de kurulu bulunan işyerlerinde işçilerin grev kararı üzerine işveren dün sabah görüşme çağrısı yaptı. Erken saatlerden itibaren fabrikaların önünde toplanmaya başlayan işçi ve sendikacılar bu çağrı üzerine, grevi görüşme sonuna ertelediler. Görüşme sürerken Türk-İş Bölge Temsilcisi, Yol-İş, Genel-İş, Enerji Yapı Yol-Sen, Liman-İş, Kristal-İş, Adana Petrol-İş ve Sağlık-İş şube başkanları ile yöneticileri işçilere destek ziyaretinde bulundular.
İşçiler istediklerini aldı
Daha önceki görüşmede Petrol-İş yüzde 68 zam isterken, işveren, yüzde 50 zam önermişti. Dün üç saat süren görüşmeden sonra ise anlaşmaya varıldı ve grev iptal edildi. Anlaşmayla işçiler kademelerine göre yüzde 65 ile yüzde 68 oranında zam aldılar.
Kararlılık kazandı
Üç saat süren görüşmenin ardından bir konuşma yapan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, sözleşmeye otururken amaçlarının enflasyonun üzerinde bir rakam olduğunu belirterek son ana kadar bu kararlılıklarını sürdürdüklerini ifade etti. Anlaşmaya göre taban ücret 175 milyon liradan başlayacak ve 5'er milyon lira artışla 10 kademe gidecek, üst kademe ise 220 milyon lira olarak belirlendi.
ÖNCEKİ HABER

Yasaklama kararı geri alınsın!

SONRAKİ HABER

Sınırda can pazarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...