09 Mayıs 2000 21:00

HADEP Genel Başkanı'na hapis istemi

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir'in 28 Ekim 1999'da düzenlenen Barış Şöleni'nde yaptığı konuşma...

Paylaş
HADEP Genel Başkanı'na hapis istemi
Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir'in 28 Ekim 1999'da düzenlenen Barış Şöleni'nde yaptığı konuşma, Esin Akgül'ün de okuduğu şiirle "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhinde bölücülük propagandası yaptıkları" iddiasıyla, 3'er yıla kadar ağır hapislerini istedi. Ankara 1 No'lu DGM'de görülen davanın dünkü duruşmasına sanıklardan gelen olmazken, avukatları Nuri Özmen ile Levent Kanat katıldı. Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, esas hakkındaki mütalaasında, HADEP Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından 28 Ekim 1999'da Barış Şöleni adı altında bir toplantı düzenlendiğini ifade ederek, bu toplantıda sanık Ahmet Turan Demir'in konuşma, Esin Akgül'ün de sunuculuk yaptığını ve şiirler okuduğunu bildirdi. Savcı Kahveci, "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhinde bölücülük propagandası yaptıkları" iddiasıyla, Demir ve Akgül'ün, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 8/1. maddesi uyarınca 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre istemelerinin ardından, avukatlara süre verildiğini açıklayarak duruşmayı erteledi.
ÖNCEKİ HABER

"6'lı çete"de grev çatlağı

SONRAKİ HABER

Elmalı'da yıkıma karşı protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...