08 Mayıs 2000 21:00

MHP kadrolaşmasına karşı örgütlenelim

Sağlık emekçilerine, MHP'li bakanlığın kadrolaşma ve SES üyelerine yönelik sürgün, cezalandırma girişimlerine karşı meslek örgütlerinde örgütlenme çağrısı yapıldı.

Paylaş
'MHP kadrolaşmasına karşı örgütlenelim'
MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un partizanca sürgün ve kadrolaşma çabaları sürerken, sağlık alanında örgütlü Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği ve Türk Hemşireler Birliği tepki göstererek, sağlık emekçilerini SES'te ve meslek örgütlerinde örgütlenmeye çağırdılar.
SES Genel Merkezi'nde TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği Ankara Bölge Başkanı Atila Cindemir'in de katıldığı basın toplantısında ortak açıklamayı yapan SES Genel Başkanı Cevher Tosun, Başbakan "kadrolaşmaya izin verilmeyeceğini" söylerken, Sağlık Bakanlığı'nın icraatlarını hep birlikte yaşadıklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de görüldüğü gibi partili milletvekillerinin adaylığını bile engellemeye çalışan anlayışın, Sağlık Bakanlığı'nda haksız uygulamalara karşı çıkanlara tahammül etmeyeceğinin açık olduğunu kaydeden Tosun, Sağlık Bakanlığı'nın Türk Sağlık-Sen'in yanında taraf olduğunu örnekledi.
İl sağlık müdürlüklerinin Türk Sağlık-Sen bürosu olarak kullanıldığına, özlük hakları için başvuran sağlık emekçilerine hangi sendikaya üye olduklarının sorulduğuna ve SES üyelerinin işlerinin yapılmadığına ve "Türk Sağlık-Sen'e üye olun, işinizi yapalım" denildiğine dikkat çeken Tosun, Mersin İl Sağlık Müdür Yardımcısı ile Manisa, Bingöl ve İstanbul sağlık müdürlerini örnek gösterdi.
Malatya, Antalya, Düzce ve Uşak'taki uygulamalar
Aidatların bordrodan kesilmesi yönündeki genelgenin Resmi Gazete'de yayımlanmasına rağmen Antalya ve Malatya'da olduğu gibi engeller çıkarıldığını anlatan Tosun, yolsuzluk ve kadrolaşmaya karşı çıkan Uşak Şube Başkanı İlknur Gülbey'in, Düzce Halk Sağlığı Laboratuvarı'na 3 ay süreyle geçici görev adı altında sürgün edildiğini söyledi. Düzce'deki laboratuvarın personel ihtiyacının Ankara Etimesgut ve Balgat Halk Sağlığı laboratuvarlarınca 10'ar günlük geçici görevle karşılandığını hatırlatan Tosun, şube başkanlarının 3 ay süreyle görevlendirilmesinin gerekçesinin açık olduğunu dile getirdi.Uşak'ta onlarca sağlık emekçisinin sürgün edildiğini, devlet hastanesindeki röntgen teknisyenlerinin eczane ve polikliniklere kayıt memuru olarak görevlendirildiğini kaydeden Tosun, MHP eski ilçe başkanının da halkla ilişkiler uzmanı olarak görevlendirildiğini söyledi. Şube başkanları İlknur Gülbey nezdinde yolsuzluklara, sürgün ve kadrolaşmaya karşı mücadele eden sendikalarının cezalandırıldığını belirten Tosun, daha önce Mersin Hastanesi'nde yaşananları hatırlattı. Hastanelere standart ve ihtiyacın üzerinde, nitelikleri dahi uymayan yöneticilerin atandığını, Adana Numune Hastanesi'nin 4 müdür ihtiyacına karşılık 18 müdür atandığını anlatan Tosun, bu durumun Sağlık Bakanlığı'nın partizanca kadrolaşma çabalarının göstergesi olduğunun altını çizdi.
Sağlık meslek örgütleriyle bu antidemokratik tutum ve davranışlara, sürgün ve kadrolaşmalara karşı mücadele edeceklerini belirten Tosun, Sağlık Bakanlığı'nın demokratik bir işleyişe kavuşması için çabalarını sürdüreceklerini söyledi. Tosun, sağlık emekçilerini, kadrolaşmaya, antidemokratik işleyişe karşı SES'te ve meslek örgütlerinde örgütlenmeye çağırdıklarını ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Enerji şirketlerinden Demirel'e şükran

SONRAKİ HABER

Diyarbakır DGM yine ceza yağdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...