07 Mayıs 2000 21:00

Gaziantep grevi 29. gününde

Genel-İş Sendikası'nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ)'nde 10 Nisan'da başlattığı grev sürüyor.

Paylaş
Gaziantep grevi 29. gününde
Genel-İş Sendikası'nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ)'nde 10 Nisan'da başlattığı grev sürüyor.
Genel-İş 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan yaptığı açıklamada, greve başladıkları ilk günkü azim ve kararlılıklarını korumakla birlikte, anlaşmazlığın sona erdirilmesinden yana olduklarını söyledi. Grevi, işverenin "Sendikal rekabet için yapıyorlar" iddiasının aksine, üyelerini insan onuruna yakışır ücrete kavuşturmak için yaptıklarını ifade eden Bencan, bundan fedakârlık edemeyeceklerini belirtti.
Bencan, tüm sendika ve kitle örgütlerinin yanı sıra, kent halkının da kendilerinden yana olduğunu belirterek, "Grev boyunca gördüğümüz ilgi ve destek bunun en açık kanıtıdır. Moralimiz yerinde, kararlıyız, kazanan biz olacağız" diye konuştu.
Kentteki bir mağazanın grevi dikkate alarak işçilerin taksitli borçlarını ertelediğini ifade eden Bencan, bu uygulamanın diğer alışveriş merkezlerince de örnek alınmasını beklediklerini söyledi. Bencan, grevdeki işçilerin maaş alamamalarına karşın GASKİ'ye olan su borçlarını ödemeye devam ettiklerini kaydetti.
CHP yönetimiyle görüşme
Anlaşma sağlanarak grevin sona erdirilmesi için devreye CHP Genel Merkezi'nin girdiğini belirten Bencan, sendikalarının Genel Başkanı İsmail Hakkı Önal'ın bugün CHP Genel Merkezi yöneticileriyle görüşeceğini, görüşmede kendisinin de bulunacağını kaydederek, şunları söyledi: "CHP yöneticilerinden, partilerinden belediye başkanı seçilen ve 'Ben ne dersem o olur' mantığıyla hareket eden Celal Doğan'ın haklı taleplerimizi kabul etmesi için ikna edilmesini isteyeceğiz. CHP yöneticileriyle yapacağımız görüşmenin olumlu sonuçlanmasını arzu ediyoruz."
ÖNCEKİ HABER

Bir ihanet kararı

SONRAKİ HABER

CHP: Karar toplu pazarlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa