06 Mayıs 2000 21:00

İşçilerden karara öfke

Sabancı Holding'e ait Goodyear, Brissa ve Prelli lastik fabrikalarındaki grevin ertelenmesine tepki gösteren işçiler, basın açıklaması düzenleyerek hükümeti protesto ettiler.

Paylaş
İşçilerden karara öfke
Sabancı Holding'e ait Goodyear, Brissa ve Prelli lastik fabrikalarındaki grevin ertelenmesine tepki gösteren işçiler, basın açıklaması düzenleyerek hükümeti protesto ettiler. Lastik-İş Kocaeli Şubesi önünde toplanan 200'ü aşkın işçi, "Hükümet istifa", "Yılgınlık yok, direniş var" sloganları atarak kent merkezine yürüdü. Kent merkezindeki demiryolu üzerinde toplanan işçilere konuşan DİSK ve Lastik-İş Başkanı Vahdettin Karabay, grevlerinin gerçekçi olmayan gerekçelerle ertelendiğini belirterek bunu protesto ettiklerini söyledi.
Gizli sıkıyönetim var
Cumhurbaşkanlığına seçilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in hukuk devleti kavramının tam oturması için mücadele edeceğini söylediği gün Türkiye'de hukukun olmadığına dair bir Bakanlar Kurulu kararının çıktığını ifade eden Karabay, işçi haklarının kısıtlandığı bir ülkede gizli sıkıyönetim olduğunu vurguladı.
Sadece işverenlerin taleplerini dinleyen, işçi sendikalarına sormadan grev erteleyen hükümetin bir gün hesap vereceğini belirten Karabay, bütün olumsuzlukların işverenlerden kaynaklandığını söyledi.
TİSK Başkanı Refik Baydur'un sözlerini Türkiye işçi sınıfına yapılmış bir saldırı olduğunu söyleyen Karabay, "İşçilere hakaret edecek bir babayiğit daha doğmamıştır" dedi. Öte yandan hükümeti protesto eden işçilerin pazartesi günü Kocaeli'de büyük bir eylem yapacakları bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Milli güvenlik IMF'den sorulur!

SONRAKİ HABER

Erteleme direktifi IMF'den

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...