05 Mayıs 2000 21:00

MMO: İş güvenliği tüzüğü değiştirilsin

Makine mühendisleri, geçen yıl meydana gelen 78 bin iş kazasında 1333 işçinin öldüğünü hatırlatarak İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü'nun değiştirilmesini istedi.

Paylaş
MMO: İş güvenliği tüzüğü değiştirilsin
Makine mühendisleri, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü'nun değiştirilmesini istedi. SSK istatistiklerine göre geçen yıl meydana gelen 78 bin iş kazasında 1333 işçinin öldüğünü hatırlatan makine mühendisleri, yeterli denetimin olmadığına da dikkat çektiler.
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Üzeyir Uludağ da, iş güvenliği mühendisliğinin bir an önce yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü'nün, günün üretim koşulları ve teknolojisine göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, iş güvenliği mühendisliğinin gelişmiş ülkelerde iş kazalarının en aza indirilmesinde büyük rol oynadığını söyledi.
78 bin 'kaza'da 1333 işçi öldü
Üzeyir Uludağ, SSK istatistiklerine göre geçen yıl Türkiye'de 78 bin iş kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 1333 işçinin hayatını kaybettiğini, 3407 işçinin de sürekli işgöremez hale geldiğini hatırlattı. Üzeyir Uludağ, SSK'ya kayıtlı olmayan ve bildirilmeyen işçilerle birlikte bu rakamın artacağını anlatarak, trilyonlarca lira maddi kaybın da söz konusu olduğunu kaydetti. İş kazalarının yüzde 70'inin, 50'den az işçi çalıştıran işyerlerinde yaşandığını vurgulayan Üzeyir Uludağ, bunun yeterli denetimin olmamasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.
MMO İzmir Şubesi de Türkiye'nin iş kazaları sıralamasında Avrupa ve dünyada üst sıralarda yer aldığı belirtilerek, konu ile ilgili yasal düzenlemeler için harekete geçilmesi istendi. Açıklamada, yıllardır ele alınmayan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü'nün, günümüz üretim koşullarına ve teknolojisine göre ivedilikle yeniden düzenlenmesi gerektiği kaydedildi.
ÖNCEKİ HABER

Belçika'da uluslararası 1 Mayıs şenliği

SONRAKİ HABER

Sanal alemde 'sevgi' paniği!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa