05 Mayıs 2000 21:00

Lübnan alev alev

Lübnan'daki Hizbullah gerillaları tarafından düzenlenen roketli saldırılara karşılık veren İsrail ordusu, yine sivilleri ve Lübnan altyapısını hedef seçti.

Paylaş
Lübnan alev alev
Lübnan'daki Hizbullah gerillaları tarafından düzenlenen roketli saldırılara karşılık veren İsrail ordusu, yine sivilleri ve Lübnan altyapısını hedef seçti.
Dün şafak sökmeden gerçekleştirilen İsrail hava bombardımanında, biri Beyrut, diğeri de Doğu Lübnan'da olmak üzere iki enerji santrali tahrip edildi. Beyrut'taki santral, şubat ayında da İsrail jetleri tarafından vurulmuş ve bir süre önce onarılmıştı.
İsrail uçaklarının, Bekaa Vadisi'ndeki Hizbullah mevzilerini ve Beyrut-Şam karayolunu da vurdukları belirtildi.
'Barbarca saldırı'
İsrailli ordu yetkilileri, saldırıların "Hizbullah'a karşı misilleme" olduğunu açıklarken, Lübnan Başbakanı Selim Hoss, bombardımanı "barbarca" olarak nitelendirdi. Başbakanlık tarafından yayımlanan bildiride, "İsrail'in barbarca saldırılarını şiddetle kınıyor ve uluslararası topluluğu Lübnan için harekete geçmeye çağırıyoruz" denildi.
İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Ephraim Sneh ise, İsrail'e ait yerleşim bölgelerinin yeniden bombalanması halinde Lübnan'a "daha sert" karşılık vereceklerini söyledi. Sneh, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail'e yeniden saldırı düzenlenmesi halinde daha ileriye gidebileceklerini ifade etti. İsrail'e yönelik bombardımanların Hizbullah örgütü tarafından düzenlendiğini belirten Sneh,
"Bombardımanları düzenleyenler sonuçlarına katlanacaklar" diye konuştu.
Katyuşa salvosu sürüyor
İsrail işgaline karşı savaşan İran destekli Hizbullah gerillaları, önceki gün sınırdaki İsrail kenti Kiryat Şemona kentini vurmuştu. Katyuşa roketleriyle düzenlenen saldırıda bazı binalar yıkılırken, bir İsrail askeri de yaşamını yitirdi. Saldırılarda çoğu sivil 26 kişi de yaralandı.
Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik roketli saldırıları dün de devam etti.
İsrail askeri radyosu, dünkü saldırılarda roketlerin Galile bölgesinde bulunan Şlomi sınır yerleşim birimine düştüğünü duyurdu. Haberde, bölgede yangınlar çıktığı ve en az 1 kişinin yaralandığı kaydedildi.
ÖNCEKİ HABER

Norveç'te grev yayılıyor

SONRAKİ HABER

İskenderun'un can damarını kesiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...