04 Mayıs 2000 21:00

ODTÜ'de halkoyunları şenliği

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Türk Halk Bilimi Topluluğu'nun düzenlediği ODTÜ Üniversiteler Arası Halkoyunları Şenliği başladı.

Paylaş
ODTÜ'de halkoyunları şenliği
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Türk Halk Bilimi Topluluğu'nun düzenlediği ODTÜ Üniversiteler Arası Halkoyunları Şenliği başladı. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen şenliğe ODTÜ'lü öğrencilerin yanı sıra Kırklareli Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyet Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Atina Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi öğrencileri de katılıyor.
Şenliğin ilk gününde toplulukların Yüksel ve Sakarya caddelerinde tur attıktan sonra Kızılay'da düzenlediği açıkhava gösterisi çevreden büyük ilgi gördü. Şenlik kapsamında sık sık açık hava gösterileri yapılarak, insanların halkoyunlarına olan ilgisinin artırılmasına çalışılacak. Şenliğin Gala Gecesi de bugün saat 20.00'de de Bahçelievler TRT Arı Stüdyosu'nda yapılacak. Yarın 15.30'da Karum İş Merkezi önünde de bir açık hava gösterisinin sunulacağı şenlik, Altınpark'ta düzenlenecek Grup Yağmur Öncesi konseri ile sona erecek.
Şenliğe katılan üniversitelerden, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri Sivas, Antep, Artvin, Adıyaman ve Diyarbakır, Ankara Üniversitesi öğrencileri ise Adana, Trabzon, Burdur ve Silifke yöreleri ile değişik yörelerin yer aldığı bir potpori ile katılıyor. ODTÜ Sevgi Topluluğu'nun davetlisi olarak gelen Atina Üniversitesi öğrencileri kendi yörelerinden derledikleri özgün danslarıyla katılıyor.
Amaçlarını, "yarışmalardaki rekabet kaygısından uzaklaşarak diğer üniversitelerdeki halk bilimine gönül vermiş öğrenci ve akademisyenlerle dostluk çatısı altında buluşmak" olarak tanımlayan topluluk, karşılıklı olarak halkoyunları çalışmalarını değerlendirme, halkoyunlarının sorunlarına yaratıcı, akılcı, bilimsel çözümler bulmaya yönelik serbest akademik tartışma ortamları yaratma, Ankara'da ve Türkiye'de halkoyunlarına dolayısıyla halk bilimine dikkat çekmek istiyor.
Halkbiliminin bütüncülüğü, değişen koşulların bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilmesi ve folklorun ürünlerinin halka ulaştırılması konusunda sahip olunan prensipler doğrultusunda faaliyet gösterdiklerini dile getiren topluluk, yükselen yeni değelerin bombardımanına karşın Halk Bilimi Topluluğu'nun kendini koruyabilmesini nesnel bakış açılarına bağlıyor. 1961'den beri faaliyet gösteren ve ODTÜ'deki ilk öğrenci topluluklarında biri olan topluluk, halk kültürünün elde olan verilerinin ele alınması çağdaş, bilimsel, ileriye dönük yöntemlerle çözümlenmesi, yorumlanması ve bu yolla varılan bulgu ve yapıtların tanıtılmasını amaçlıyor.
ÖNCEKİ HABER

Başsavcı'nın çantasındakiler

SONRAKİ HABER

Köşk turlarında sona doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...