04 Mayıs 2000 21:00

MST: İşgaller sürecek

Toprak reformu talebiyle birçok devlet binasını işgal eden MST (Topraksız Köylüler Hareketi), eylemlerinin süreceğini açıkladı.

Paylaş
MST: İşgaller sürecek
Brezilya'da gerçekleştirdikleri eylemlerle dikkatleri yeniden üzerlerine toplayan Topraksız Köylüler Hareketi (MST) liderleri, devlet binalarına yönelik işgal eylemlerinin süreceğini açıkladılar.
Toprak reformu, yoksul köylülere kredi ve hükümet temsilcileriyle masaya oturmayı talep eden köylülere verilen yanıt ise sert oldu. Brezilya'nın IMF'ci hükümeti, "baskılara boyun eğmeyeceğini ve şiddet eylemlerine hoşgörü göstermeyeceğini" bildirdi.
Salı günü MST üyesi onbinlerce köylünün gerçekleştirdiği işgal eylemleri polis saldırısıyla karşılanmış, çıkan çatışmalarda 1 köylü ölmüş ve 100 köylü yaralanmıştı. Köylüler, buna rağmen çok sayıda devlet binasını işgal etmeyi başarmışlardı.
MST'den yapılan açıklamada, polisler tarafından karnından vurularak öldürülen köylünün adının Antonio Tavarez Pereira olduğu belirtildi. Polisler ise, "sadece plastik mermi kullandıklarını" iddia ettiler.
Polisin köylülere en şiddetli saldırdığı bölge, Curitiba oldu. 1000 kadar köylüyü şehir merkezine taşıyan otobüsleri durduran polisler, silah ve gözyaşartıcı bombalarla köylülere saldırdı. Çıkan çatışmada 40 köylü ve 37 polisin yaralandığı belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

Sri Lanka'da savaş hali

SONRAKİ HABER

Aceh'te ateşkes

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...