03 Mayıs 2000 21:00

'Hak verilmez, alınır'

TİS görüşmelerinde arabulucu aşamasına gelen Beykoz Belediyesi işçileri, sendikaları Genel-İş'ten daha aktif rol oynamasını istediler.

Paylaş
'Hak verilmez, alınır'
Beykoz Belediyesi'nde toplu iş sözleşme görüşmelerinin arabulucu aşamasına gelmesinden sonra geçtiğimiz hafta içinde toplantı yaparak çeşitli eylem kararları alan işçiler, sendikaları Genel-İş'ten daha aktif rol oynamasını istediler.
Mücadele edilmeden bazı hakların alınamayacağına dikkat çeken işçilerden Resul Kadoğlu, işverenle uzlaşmanın gerekli olduğunu, ama hiçbir işverenin tepki konmadan işçinin hakkını vermeyeceğini söyledi. Medyada kendilerinin yüksek meblalarda ücret aldıklarına dair çıkan haberlerin yalan olduğunu ifade eden Kadoğlu, sendikanın gazetelerde bu yönde çıkan haberlere tepki koyması gerektiğini kaydetti.
İşçiler greve hazır
Belediyede kepçeci olarak çalışan Nevzat Karataş ise arabuluculuk döneminde yapılacak aktif bir eylemin toplusözleşmeyi etkileyeceğini söyledi. İşçilerin haklarını alma konusunda kararlı olduklarını belirten Karataş, işçilerin greve hazır olduklarını ifade etti. Patronların sıfır zammı dayatmak amacıyla gazetelerde maaşlarının yüksekliğine yönelik haberler çıkarttıklarını belirten Karataş, "Gelsinler maaş bordrolarımı göstereyim, kim 500-600 milyon maaş alıyor" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

OHAL'e 1 Mayıs yasağına tepki

SONRAKİ HABER

Siyanürcü Eurogold yeni hesaplar peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...