03 Mayıs 2000 21:00

Enerji Yapı Yol-Sen üyelerine sürgün

Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı, üyelerine yönelik baskıların ve Bayındırlık Bakanlığı'ndaki kadrolaşmanın devam ettiğini bildirdi.

Paylaş
Enerji Yapı Yol-Sen üyelerine sürgün
Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı, üyelerine yönelik baskıların devam ettiğini bildirdi. Faydalı, Bayındırlık Bakanlığı'nın, bağlı birimlerindeki genel müdürlerin ve bazı valilerin, Enerji Yapı Yol-Sen üye ve yöneticilerine yönelik hukukdışı uygulamalarını incelemek üzere Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nu göreve çağırdı.
Yaptığı yazılı açıklama ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda hükümet kurulduğundan beri kadrolaşmanın devam ettiğini ve sendika üyelerinin sürgün edildiği hatırlatan Faydalı, bakanlığın Başbakanlık tarafından 18 Nisan 1999 tarihinde çıkarılan yönetmeliğe de aykırı davrandığını belirtti.
Faydalı, hukuksuz uygulamalardan sadece bakanlığın değil, iktidar partileri ile hükümetin de sorumlu olduğunu vurguladı.
Faydalı, Muş Valisi Aslan Kütük'ün Enerji Yapı Yol-Sen İl Temsilcisi ve KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Azmi Güven'i, kendisini yetkisini aşmakla eleştirdiği için açığa aldığını bildirerek, Güven'in böyle bir açıklaması olmadığını, olsa dahi demokratik ortamda valilerin eleştirilebilmesi gerektiğini ifade etti.
Faydalı, Güven'in bir an önce göreve iade edilmesini istedi.
Faydalı, Sinop Kadastro Müdürü'nün hukuksuz uygulamalarından dolayı Enerji Yapı Yol-Sen işyeri temsilcisinin soruşturma yapılması için teftiş kurulunu göreve çağırdığını dile getirerek, teftiş kurulunun incelemesi sonucunda şube müdürünün görevden alınmasına karar verildiğini kaydetti. Tapu Kadastro Genel Müdürü'nün, Sinop Şube Müdürü'nü gönülsüz olarak başka göreve atadığını ve şikâyette bulunan memurları sürgüne gönderdiğini belirten Faydalı, şikâyette bulunan Orhan Alıç'ın Cide'ye, Murat Yazıcı'nın Kocaeli'ne, Tekin Kaya'nın Taşköprü'ye, Dursun Pek'in Sakarya'ya ve Hamdi Güven'in Tosya'ya sürüldüğünü aktardı. Faydalı, Eskişehir Elektrik Dağıtım İşletmesi'nde görev yapan Enerji Yapı Yol-Sen Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen'in Kütahya'ya sürüldüğünü belirterek, Enerji Yapı Yol-Sen'in baskı ve sürgünlere boyun eğmeyeceğini bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci için de bıçak kemiğe dayandı

SONRAKİ HABER

Af talebine devlet yanıtı: Sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...