01 Mayıs 2000 21:00

Ekmeğimizi kimseye vermeyeceğiz!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu...

Paylaş
Ekmeğimizi kimseye vermeyeceğiz!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Fatih Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden 1 Mayıs alanına gitti. İşçiler sabah saatlerinden itibaren işyerinde toplanmaya başladılar.
Bayram kutlandı
'Yaşasın DİSK Genel-İş' yazılı şapkaları ve önlükleri giyen işçilere, alana hareket etmeden önce Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Kadir Doğutekin seslendi. Konuşmasına, işçileri selamlayarak ve herkesin işçi bayramını kutlayarak başlayan Doğutekin, arkadaşlarını mücadele şehitleri için saygı duruşuna davet etti.
'1 mayıs önemli'
Doğutekin, emeğe yönelik saldırıların yoğunlaştığı, toplu iş sözleşmelerinin tıkandığı ve özelleştirmelirin arttığı bu yıl 1 Mayıs'ın öneminin arttığına dikkat çekerek, işçilerin birliğinin ve mücadelesinin 1 Mayıs alanında gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Genel-İş'e bağlı işçiler, "İş, ekmek, özgürlük", "Alır almaz bitmeyen enflasyonda eriyip gitmeyen, insanca yaşatacak ücret istiyoruz" ve "Demokrasinin ve bağımsızlığın bekçisi işçi sınıfıdır" pankartlarıyla yürüdüler.
Genel-İş 5 No'lu Şube üyesi işçilerin tüm mitinge katıldı. Temizlik işçileri, 1 Mayıs'ın kendileri için ne ifade ettiğini anlattılar:
Hikmet Can: 1 Mayıs'ın yasal olmasını istiyoruz. Özelleştirmelere artık son versinler.
Mehmet Erbaş: 1 Mayıs'a katılacağım çünkü işçilerin bayramı, bizim bayramımız. İşçinin isteğini yerine getirirlerse üretim devam eder. Aç kalırsak işbırakırız. Bizim de insanca yaşama hakkımız var.
A. Cabbar Kayıran: Türkiye işçi sınıfının hak ve özgürlükleri tanınsın. Özelleştirmeler durdurulsun. SSK ile ilgili sorunlarımız giderilsin. Alacaklarımız ödensin. Burada bir yıldır parası ödenmeyen arkadaşlarımız var. Onların taleplerini bağırmak için alana çıkacağız.
Ekrem Yay: Ekonomik sıkıntılar, işçi kıyımları, özelleştirmeler, emekçilerin üzerindeki baskılar kaldırılsın. Fedakârlığı hep biz yapıyoruz. Canımızdan, alın terimizden veriyoruz. İşgüvencesi istiyoruz. Sınıf artık ayağa kalkmalı, sesini duyurmalı, gücünü göstermeli.
Abdullah Tatlı: 1 Mayıs'ı yasal hale getirsinler. Meclis'tekiler kendi çıkarları için çıkarıyorlar. Kıyak emekliliğe bir de bizim maaşlarımıza bakın. Genel-İş'in örgütlü olduğu Beşiktaş Belediyesi işçileri de, sabah saat 08.00'den itibaren Kuruçeşme'deki Egsoz Bakım Ölçüm İstasyonu'nda bir araya geldiler. Genel-İş 2 No'lu Şube üyesi üyesi işçiler, işbırakarak iki otobüsle 1 Mayıs alanına gittiler.
ÖNCEKİ HABER

Yasaklara rağmen binler buluştu

SONRAKİ HABER

Bağımsızlık ve demokrasi için 1 Mayıs!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...