19 Ağustos 2011 10:26

Saathane Meydanı dönüşümü, esnafı ayağa kaldırdı

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli nedenlerden dolayı bu güne kadar ertelediği Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi, Belediye Meclisi’nde gündeme alınarak karara bağlandı. Sit alanı olan projenin ilk etap çalışması, belediye binası ile Atatürk Bulvarı arasındaki 7 bin 900 metrekarelik alanda yapılacak. Belediye

Saathane Meydanı dönüşümü, esnafı ayağa kaldırdı
Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’nın başkanlığında Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye binasında yapılan toplantıya dönüşümden etkilenecek esnaf ve mülk sahipleri de katıldı. Projenin amacı, yapılacak dönüşüm ve rekreasyon ile izlenecek süreç hakkında bilgi veren Genel Sekreter Şara, dönüşümü programa aldıklarını ve mutlaka hayata geçireceklerini kaydetti.

Parseldeki dönüşümle tarihi mekânları gün ışığını çıkarıp yapılacak rekreasyonla da turizme kazandıracaklarını ifade eden Şara, “Biz burayı turizme kazandırmak istiyoruz. Bu alan içinde kimsenin farkında olmadığı tarihi eserler var. Neden çünkü çevresi kuşatılmış ve kötü şekilde kullanılıyor. Bunları ticaret alanından çıkarıp rekreasyon alanına dönüştürerek, tarihi eserleri kullandırarak buraya turizm getireceğiz. Çeşitli vesilelerle bu güne kadar ertelendi ama artık bunu hayata geçirmenin zamanıdır. Burayı dönüştürmeyi programa aldık, bunu yapacağız. Ama iş yeri veya mülk sahipleriyle anlayarak süreci başarıyla geçirebiliriz.” dedi.     

Saathane Meydanı’nda ticaret yapan esnafın durumunun olacağını ve bunun ekonomiye zarar vereceğini savunan iş yeri ve mülk sahipleri ise projeye karşı çıktı. Dönüşün aceleye getirildiğini söyleyen bölge esnafı, belediyenin samimiyetine inanmadıklarını kaydetti.

Mülk sahiplerinden Yücel Türe, planın seçimin ertesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine alındığını ve bilgilendirme toplantısı yapılmadığı için kamuoyuyla paylaşılamadığını anlattı. Projeden askıya alınma süresinin bitimine bir hafta kala haberdar olduklarını vurgulayan Türe, “Yüze yakın iş yeri sahibi ile yanlarında çalışan yüzlerce insanın hayatını çok zorlaştıracak, hatta ticareti terk ettirecek bu kararı, sayın başkan ve meclis üyeleri yeniden gözden geçirir umuduyla sessiz kaldık. Ama ne yazık ki sayın başkanın, konuya yaptık oldu düşüncesi içerisinde devam etmeye kararlı olduğu görülmektedir. Çok ecele önümüze getirilen bu planda tarihi eserlerin ortaya çıkarılması amaçlanırken, tarihsel arasta dokusunun korunması da hedefler içinde olmalıydı. Burası şehrin tarihi alışveriş dokusudur. Bölgedeki sokak isimleri de bunun en canlı örneğidir” dedi. (SAMSUN)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel dönüşüm Tokludede’yi de yıkıyor

SONRAKİ HABER

Şike soruşturmasında 9 kişi ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...