30 Nisan 2000 21:00

Özelleştirmeciler değil

   emekçiler kazanacak

Paylaş
Özelleştirmeciler değil emekçiler kazanacak
Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, 2000'li yılların ilk 1 Mayıs'ının Türkiye'nin dört bir yanında grev ve direnişlerle selamlandığını belirterek, devletinse 1 Mayıs gösterilerinin kısıtlamalar ve törenle geçiştirilmesini istediğini belirtti. Tüzel, 1 Mayıs'ta iş, ekmek ve özgürlük isteyen halkın, birliğinin ve dayanışmasının alanlara yansıyacağını belirterek, kazananın özelleştirmeciler değil bağımsız bir Türkiye isteyen emekçiler olacağını söyledi.
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, 1 Mayıs dolayısıyla dün yaptığı açıklamada, kutlamaların yapılacağı illerde gözaltı ve sindirme operasyonları yapıldığını ve siyasi iktidarın işçilerin hakları için ileri atılmasına tahümmül edemediğini belirtti. İşçilerin ve emekçilerin özelleştirmeye karşı fabrikalarını, işgüvencesini, yaşanılabilir bir ücreti, demokratik bir toplumu ve bağımsız bir ülkeyi istediğini söyleyen Tüzel, "Bu 1 Mayıs işçilerin ve emekçilerin gerçek anlamda birlik, mücadele, dayanışma günü olarak alanlarda yaşanacak" dedi.
1 Mayıs'ta grevdeki lastik ve belediye işçilerinin, işletmeleri kapatılan tersane işçilerinin, ücretleri verilmeyen ve işten çıkarılan tekstil ve deri işçilerinin, özelleştirme kurbanı yapılmak istenen petrol, metal, haberleşme ve kâğıt işçilerinin, grevli sendikal haklar isteyen kamu emekçilerinin, ürünleri elinde kalıp yok olan köylülerin, parasız bir eğitim isteyen öğrencilerin birlikte alanlarda olacağını söyleyen Levent Tüzel, "1 Mayıs'ta iş, ekmek, özgürlük isteyen bir halkın birliği ve dayanışması alanlara yansıyacak" dedi.
EMEP'in işçilerin haklı ve onurlu mücadelesini selamladığını ve yanlarında yer aldığını kaydeden Tüzel, yasakların son bulması ve emekçilerin taleplerinin ve haklarının teslim edilmesini istedi. Tüzel açıklamasını, özelleştirmecilerin değil bağımsız bir Türkiye isteyen emekçilerin kazanacağını belirterek bitirdi.
ÖNCEKİ HABER

Birlik, mücadele, dayanışma

SONRAKİ HABER

1 Mayıs şehitleri unutulmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...