30 Nisan 2000 21:00

Birlik, mücadele, dayanışma

Bugün işçi ve emekçiler, hükümetin saldırılarına karşı Türkiye'nin dört bir yanında, "Sermayenin küresel saldırısına karşı gücümüz birliğimizdir" sloganıyla alanlara çıkarak taleplerini dile getirecekler.

Paylaş
Birlik, mücadele, dayanışma
Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, işçi sınıfı ve emekçiler tarafından, bugün birçok ilde yapılacak yürüyüş ve mitinglerle kutlanacak. 1 Mayıs mitinglerine yönelik dün son hazırlıklarını yapan işçi sınıfı ve emekçiler, bugün talepleriyle alanları dolduracaklar.
Ankara'da Sıhhıye Meydanı'nda yapılacak mitinge kitlesel katılım olması bekleniyor. Genel-İş Çankaya-Gölbaşı Şubesi, miting için Maltepe Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde toplanma çağrısı yaptı. Sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayacak olan Çankaya Belediyesi çalışanı Genel-İş ve Tüm Bel-Sen üyeleri, 09.00-09.30 sıralarında düzenli kortej oluşturarak Strazburg Caddesi'nden gar yönüne doğru yürüyüşe geçerek, gar önünde diğer kitleyle buluşacak.
Genel-İş Mamak Şubesi üyeleri ise, Tüm Bel-Sen Mamak temsilciliği, Mamak ilçedeki diğer örgüt ve partilerle birlikte Mamak Belediyesi önünde buluşup, buradan gar önüne yürüyecekler.
KESK'e bağlı sendikalardan BES ve Haber-Sen üyeleri ise Ulus'ta buluşup, gar önüne düzenli kortej halinde yürüyüp, Ankaralı diğer kitleyle buluşacak.
TÜMTİS Ankara Şube üyesi ambar işçileri de sabah saat 09.00'da şubede buluşacaklar. Yürüyüş kortejinin oluşturulmasından sonra saat 09.30'dan itibaren Necatibey Caddesi-Sıhhıye güzergâhını izleyerek, buluşma yeri olan gara gidilecek.
Mitinge katılacak olan diğer sendikalar, parti ve kitle örgütleri sabah saat 11.00'de gar önünde buluşma çağrısı yaptılar.
İstanbul'da ilk kutlama Taksim'de
İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları, 1 Mayıs Düzenleme Kurulu'nun saat 10.00'da Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ve saygı duruşunda bulunması ile başlayacak. 1 Mayıs Düzenleme Kurulu, daha sonra Çağlayan Meydanı'na giderek buradaki kutlamalara katılacak.
Çağlayan Meydanı'nda gerçekleşecek kutlamalar için Piyalepaşa ve Şişli yönünden iki giriş olacak.
Türk-İş, Hak-İş, CHP, SİP, İP, HADEP ve DBP ile bazı dergi çevreleri Şişli yönünden; DİSK, KESK, meslek odaları, EMEP, ÖDP ve diğer dergi çevreleri de PERPA yönünden miting alanına girecekler.
Miting alanının çevresindeki yollar, 11 saat süreyle trafiğe kapatılacak.
İzmir'de 1 Mayıs'a çağrı
İzmir Emek Platformu, Kemeraltı Çarşısı'nda bildiri dağıtarak emekçileri 1 Mayıs mitingine çağırdı. Bildiri dağıtımı sırasında basına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Musa Çam, 1 Mayıs'ta bütün emekçiler ile güçbirliği içinde olacaklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur bugün

SONRAKİ HABER

Özelleştirmeciler değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa