28 Nisan 2000 21:00

Özelleştirmeye karşı 1 Mayıs'a

Haber-İş İstanbul 1 No'lu Şube üyesi Telekom işçileri, saldırılara karşı 1 Mayıs'a kitlesel olarak katılacaklarını dile getirdiler.

Paylaş
Özelleştirmeye karşı 1 Mayıs'a
Şerif Karataş
Telekom işçileri başta özelleştirmenin durdurulması olmak üzere iş güvenliği ve diğer sorunlarına çözüm bulunması talebiyle 1 Mayıs'ta alanda olacaklarını söylediler. Türk-İş'i ses çıkarmamakla suçlayan Haber-İş İstanbul 1 No'lu Şube üyesi Telekom işçileri, sonuç alıcı eylemlerin yapılması gerektiğini vurguladılar.
Sadece Telekom da yaşanan özelleştirmeye değil POAŞ ve TÜPRAŞ'ın özelleştirmesine karşı olduklarını ifade eden Telekom Bebek İşyeri Baştemsilcisi İsa Çimen, Türk-İş'in sessiz tutumunu eleştirerek, "Kan kaybetmesine rağmen yine sesini çıkarmıyor" dedi. Türk-İş'in tabanın zorlamasıyla harakete geçtiğini vurgulayan Çimen, "Türk-İş Kızılay Meydan'ı doldurdu. Hiçbir hak alınmadan geri dönüldü. İnsanların direnişçi ruhu bastırıldı" diyerek hak alıcı eylemlerin yapılmasını istedi.
1 Mayıs'ta işsizlik sigortası ve iş güvenliği talebinin öne çıkarılması gerektiğini dile getiren Çimen, ülkenin satılmasına da izin vermeyeceklerini belirtti. İşçilerin İstanbul, Kocaeli ve Gemlik'te alanlara çıktıkları gibi 1 Mayıs'ta da alanlara çıkacağını dile getiren Çimen, "İşçilerin emekçilerin ve emeğin gücü yerli ve yabancı işgalci tekelleri yenecektir. Buna inanıyoruz. 1 Mayıs'ta görülmesi gereken noktalar bunlardır" diye konuştu.
Kitlesel geleceğiz
Gayrettepe Telekom İşyeri Temsilcisi Himet Türdaş ise, Telekom da taşeronlaştırma sorunu yaşandığını kaydederek, "Özelleştirme ne yaptı? Taşeronların içimizde iç içe çalışmasını sağladı. üreten Telekom işçisinin sırtından taşeron firmalar para kazanıyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Yaşadıkları sorunlar karşısında 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını da ifade ederek, alanlara kitlesel gelmeye çalışacaklarını söyledi.
Gaziosmanpaşa Telekom İşçisi Ercan Sezer de, Telekom işçilerin özelleştirmenin ne olduğunu bildiklerini ifade etti. Özelleştirme dayatmalarına Telekom işçilerin gerekli cevabı vereceğini söyleyen Sezer, 1 Mayıs'ta özelleştirmeye ve işsizliğe karşı taleplerin öne çıkması gerektiğini söyledi.
Sezer, Telekom'un ihaleye verilmesinden sonra bazen tedirginlikler yaşadıklarını belirtti. Bayrampaşa Telekom işçisi Erdal Oflaz da, işçilerin özelleştirmeye karşı tepkilerinin olduğunu söyledi. Oflaz, işçilerin duyarlılığı sendikalardan beklediklerini söyleyerek, Telekom işçilerinin özelleştirme karşısında olacaklarını söyledi. Oflaz, 1 Mayıs'ta iş güvenliğin ilk talepler arasında yer alması gerektiğini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

2000 1 Mayısı başlangıç olmalı

SONRAKİ HABER

İşte deprem önlemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...