19 Ağustos 2011 10:15

Mardin’de yoksulluğun resmi!

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde gümrük kaçağı çay, şeker ve süt tozu gibi malzemelerin imhası öncesi malzeme yüklü kamyonlar, yoksul ailelerin saldırısına uğradı. Kamyonların üzerine çıkarak işe yarar malzemeleri eve götürmeye çalışan onlarca kişi, izdihama neden oldu.Suriye’nin

Mardin’de yoksulluğun resmi!
Paylaş

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde gümrük kaçağı çay, şeker ve süt tozu gibi malzemelerin imhası öncesi malzeme yüklü kamyonlar, yoksul ailelerin saldırısına uğradı. Kamyonların üzerine çıkarak işe yarar malzemeleri eve götürmeye çalışan onlarca kişi, izdihama neden oldu.

Suriye’nin Kamışlı kenti ile sınır kapısı bulunan Nusaybin’de, giriş- çıkış yapanların yanında getirdikleri, gümrük kaçağı veya fazlalığı malzemelere el koyan gümrük görevlileri bunları bir depoda biriktiriyor. 2-3 ay sonra da çoğalan bu malzemeler görevlilerin kontrolünde imha ediliyor.

MALZEMELER İMHA EDİLECEKTİ

Dün yine 4 kamyon yükü ile toplanan bu malzemelerin imhası sırasında, yoksulluğun geldiği boyutu gösteren görüntüler yaşandı. Bu malzemelerin imha edileceği haberinin duyulması üzerine yoksul aileler, kamyonların geldiği İlçe Jandarma Komutanlığı bitişiğindeki boş arsaya akın etti. Kamyonlar daha yükünü boşaltmadan, çocuklar, kadınlar ve yaşlıların da aralarında bulunduğu onlarca kişi, ellerinde poşetlerle kamyonların üzerine çıkmaya başladı. Bazıları kamyon üzerinde işe yarar malzeme ve gıda maddesi toplamaya çalışırken, bazıları da kamyonların boşalttığı yükler arasında yiyecek maddesi ve malzeme aradı.

Daha fazla malzeme ve gıda maddesi almak için izdiham yaratan yoksul ailelerin fertleri, “Bu malzemeler toplandığı zaman son kullanma tarihi geçmeden sosyal yardımlaşma vakfına hibe edilsin. Bu görüntülere bizi maruz bırakmasınlar. Fakiriz ne yapalım? Burada da kullanabileceğimiz malzeme ve gıda maddeleri var. Bunları ararken de işte böyle oluyor” diye tepki gösterdi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Van’da 8 tutuklu öğrenciye tahliye

SONRAKİ HABER

Kendi alanında öncelik hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...