26 Nisan 2000 21:00

Kamuda hizmet üretimi fiilen duracak

KESK'e bağlı sendikalar, örgütlü oldukları işyerlerinde toplantılar, bildiri dağıtımı şeklinde çalışmalarla 1 Mayıs'a hazırlanıyorlar.

Paylaş
Kamuda hizmet üretimi fiilen duracak
Şahin Bayar
KESK'e bağlı kamu emekçisi sendikaları, işyerlerinde toplantılar yaparak ve bildiri dağıtarak 1 Mayıs'a hazırlanıyorlar. Sendika yöneticileri, KESK'in merkezi olarak işbırakma eylemi kararı almaması nedeniyle hizmet üretimini fiili olarak aksatacaklarını dile getirdiler.
Örgütlenme kampanyası ile birlikte 1 Mayıs çalışmalarını da yürüttüklerini söyleyen BES İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Gülperi Çatak, "1 Mayıs alanını emeğe yakışır bir şekilde kullanacağız" dedi. Afiş, bildiri ve toplantılarla 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Çatak, herkesi 1 Mayıs'a çağırdı. BES İstanbul 1 No'lu Şube Basın Yayın Sekteri Zülali Özcan ise işbırakma kararı olmadığı için sevk alarak mitinge katılacaklarını belirtti. Özcan, Vatan Caddesi üzerinde kurulu Maliye Kompleksi'nden yoğun katılım beklediklerini dile getirdi.
SES'ten kitlesel katılım hedefi
SES Aksaray Şubesi, örgütlü olduğu Çapa ve Cerrahpaşa başta olmak üzere hastanelerde bildiri dağıtarak 1 Mayıs'a kitlesel katılmayı hedefliyor. SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, işbırakılması yönünde KESK İstanbul Şubeler Platformu'na öneri sunduklarını, ancak bunun kabul görmediğini ifade ederek, 1 Mayıs'a bütün güçleriyle katılacaklarını dile getirdi.
SES Şişli Şubesi de duvar gazetesi hazırlayarak ve bildiri dağıtarak 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor. KESK'in işbırakma eylemi kararı olmadığı için işbırakmayacaklarını kaydeden SES Şişli Yönetim Kurulu Üyesi Rabia Tuncer, işyeri temsilcileriyle toplantılar düzenlediklerini ve yoğun katılım için çalıştıklarını ifade etti.
Enerjide hizmet duracak
Enerji Yapı Yol-Sen İstanbul Şubesi, önceki akşam işyeri temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yaparak 1 Mayıs çalışmalarını değerlendirdi. Toplantıda 1 Mayıs'a geniş katılım sağlanması için çalışmaların hızlandırılarak devam edilmesi yönünde görüş belirtildiği ifade edildi. Enerji Yapı Yol-Sen İstanbul Şube Başkanı Gürsel Ümit Sever, örgütlü oldukları bütün müdürlüklerde fiili olarak hizmet üretimini durduracaklarını ve 1 Mayıs günü müdürlükler önünde toplanarak buralardan miting alanına yürüyeceklerini söyledi. Sever, çalışmalarını işyeri toplantıları, afiş ve bildiri dağıtımı şeklinde sürdürdüklerini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı için ilk tur

SONRAKİ HABER

Esnafı kovuyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...