25 Nisan 2000 21:00

Memurlar Büyükşehir Belediyesi'ni
   protesto etti

Tüm Bel-Sen Genel Merkezi ve İstanbul Şubeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin 47 belediye çalışanını...

Paylaş
Memurlar Büyükşehir Belediyesi'ni
   protesto etti
Tüm Bel-Sen Genel Merkezi ve İstanbul Şubeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin 47 belediye çalışanını, belediye binasının her yerine 'boştadırlar' yazısı asarak küçük düşürdüğünü belirterek, belediye çalışanlarına siyasi düşüncelerine göre davranılmasını protesto ettiler. Tüm Bel-Sen, memurları küçük düşüren ve onların onurlarını kıran bu uygulamanın sorumluları hakkında İstanbul Valiliği'ne suç duyurusunda bulundu.
Dün saat 12.30'da Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan memurlar adına basın açıklaması Tüm Bel-Sen 6 No'lu Şube Başkanı Sadrettin Güler tarafından yapıldı. 18 Nisan seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Güler, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yönetime geldikleri ilk günden beri kendi partilerinden olmayan çalışanlarına çağdışı bir kafayla yaklaştığını açıkladı. İçlerinde Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Ayyıldız'ın ve birçok üyelerinin de bulunduğu 47 kişilik bir isim listesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Müdürlüğümüzde Boşta olan Teknik Eleman ve Memurların Listesidir" başlığıyla belediyenin bütün birimlerine fakslandığını söyleyen Güler, bu uygulamayla ilkel çağlarda bile karşılaşılmayacağını dile getirdi.
Sendikacılardan Tüm Bel-Sen'e destek
Büyükşehir Belediyesi'nin ismi geçen 47 belediye emekçisini 6 yıldır hiçbir görev vermeden oturttuğunu ve bu listelerin birimlere gönderilmekle kalmadığını söyleyen Güler, bu yazıların belediye binasının her tarafına asıldığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin bu memurlara bilerek görev vermediğini ve olayın gerçek yüzünün ortaya çıkmasıyla arkadaşlarının ikişer üçer farklı yerlere sürgün edildiğini açıklayan Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı A. Müfit Gürtuna'ya seslenerek, "Belediye emekçilerine, üyelerimize karşı giriştiğiniz bu sürgünlere ve haksız uygulamaları sessiz karşılamayacağız" dedi. "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Sürgünler, baskılar geri alınsın" sloganlarının atıldığı basın açıklamasına KESK Genel Sekreteri Sevil Erol, Genel-İş 2. Bölge yöneticileri, Genel-İş Konut İşçileri Şube Başkanı Nebile Irmak ile Şube Sekreteri Şükrü Kılıç, Belediye-İş 1 No'lu Şube Sekreteri Mehmet Aşkın ve Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü İşyeri Baştemsilcisi Sabahattin Oğraş katılarak destek verdi. Yapılan açıklamadan sonra İstanbul Valiliği'nde giden Tüm Bel-Sen Merkez Yöneticileri ve İstanbul Şube Yöneticileri Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundular.
ÖNCEKİ HABER

Teftiş Kurulu raporu peşkeşi kanıtladı

SONRAKİ HABER

İşçilerden grev kırıcılara sert yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...