25 Nisan 2000 21:00

Teftiş Kurulu raporu peşkeşi kanıtladı

Maltepe Vakfına bağlı Maltepe Üniversitesi'ne veya Başkent Üniversitesi'ne, zarar ettiği gerekçesiyle...

Paylaş
Teftiş Kurulu raporu peşkeşi kanıtladı
Sinan İmrek
İstanbul Bostancı'da hizmet veren PTT Sanatoryumu ve Hastanesi özel sektöre zarar ettiği gerekçesiyle borçları karşılığında devredilmek isteniyor. Ancak Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın hazırladığı bir rapor peşkeşçilerin bütün iddialarını yalanlarken, hastanenin daha iyi hizmet vermesi için yatırıma ihtiyacı olduğu vurgulandı.
Maltepe Vakfına bağlı Maltepe Üniversitesi'ne veya Başkent Üniversitesi'ne, zarar ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz yıl devri gündeme gelen hastanenin peşkeşiyle ilgili olarak Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporda, gerekçelerin keyfi olduğunu ve hastenenin devredilemeyeceğini ortaya koydu.
Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda, yetkilileri yalanladı. Raporda, hastanenin kiralanmasının veya devir edilmesinin mümkün olmayacağı, hastanenin çalışanlar açısından önemli bir kurum olduğu belirtildi. İlgililerin ileri sürdüğü gibi kurumun zarar etmediğinin belirtildiği raporda, kadroların gereksiz şişirildiği ve yanlış uygulamaların yukarıdan alınan emirlerden kaynaklandığına dikkat çekildi.
Personel, çalışanların ve Haber-Sen'in peşkeşe ilişkin tepkilerinin ve itirazlarının da değerlendirildiği raporda, çalışanların tutumu raporda, "Teşkilata sahip çıkmak hususundaki titizlik ve heyecanın gurur ve övgü konusu bile olabileceği" şeklinde değerlendirildi. Keyfi gerekçelerle sanatoryum ve hastanenin satılamayacağının altı çizilerek, hastaneyle ilgili iç düzenlemedeki eksiklerin giderilmesi ve daha iyi hizmet verilmesi için hastanenin ihtiyaçlarının yerine getirilmesi isteniyor.
'Kurumumuza sahip çıkacağız'
PTT Sanatoryumu ve Hastanesi 184 bin 276 metrekarelik bir arazi üzerinde kurulu bulunuyor ve 1952 yılından bu yana on binlerce PTT çalışanına hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl devri gündeme gündeme geldiğinde, Haber-Sen üyeleri çeşitli eylemlerle tepki göstermiş, hastanelerinin peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini ifade etmişlerdi.
Konuyla ilgili görüşlerini gazetemize aktaran Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Çınar, hastanenin PTT çalışanları için vazgeçilmez bir sağlık hizmeti olduğunu belirterek, "Bu kurum aynı zamanda bir ihtisas hastanesi. Bu nedenle çok önemli bir hizmet vermektedir. Özel sektörün böyle bir hastaneyi almak istemesi doğaldır, rant getirmek için elden çıkarılmak isteniyor. Özelleştirme artık siyasal iktidarların adeta olmazsa olmaz olduğunu düşündükleri bir mesele olmuştur. Bu hastanenin satılamayacağına yönelik ısrarlarımız vardı. Sonuç olarak hastanemizdeki bu uygulamanın Teftiş Kurulu'na getirilmesini sağladık. PTT Teftiş Kurulu, hastanenin bu uygulama sonucu zarar göreceğini belirten bir rapor hazırladı" dedi.
ÖNCEKİ HABER

ELN'ye de serbest bölge

SONRAKİ HABER

Memurlar Büyükşehir Belediyesi'ni
   protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...