22 Nisan 2000 21:00

Her yerde 1 Mayıs hazırlığı

İşçi ve emekçiler, 1 Mayıs'ta "sermayenin saldırılarına karşı güç birliği" sloganıyla her yerde alanlara çıkacaklar.

Paylaş
Her yerde 1 Mayıs hazırlığı
İşçi ve emekçiler, 1 Mayıs'ta "sermayenin saldırılarına karşı güç birliği" sloganıyla her yerde alanlara çıkacaklar. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Diyarbakır, Mersin, Zonguldak, Çorum, İskenderun, Balıkesir, Dersim, Merzifon, Malatya, Sivas, Divriği, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Antalya'dan sonra Kocaeli, Salihli ve Sinop'ta da 1 Mayıs kutlama kararı alındı.
Kocaeli'de de kutlanacak
Kocaeli Sendikalar Birliği, 1 Nisan'da yapılan 'Sosyal Devlete Sahip Çık' mitingini ve Ankara yürüyüşünü değerlendirdiği toplantıda, 1 Mayıs'ı Kocaeli'de kutlama kararı aldı.
Türk-İş, KESK, Hak-İş, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Kocaeli şube başkanlarının katıldığı toplantıda 1 Nisan mitinginin Ankara yürüyüşünün, belirlenen amaca ulaştığını ifade ettiler.
DİSK Bölge Temsilcisi ve Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı İsmail Gürel, DİSK olarak, 1 Mayıs'ı Kocaeli'de kutlama kararı aldıklarını söyledi. KESK adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Nihat Değer de 1 Mayıs'ı Kocaeli'de kutlayacaklarını söyledi. Selüloz-İş Genel Başkanı ve KSB Başkanı Ergin Alşan ise, Türk-İş'in 1 Mayıs'ı belirlenen 4 bölgede kutlama kararı aldığını, ancak Kocaeli'de kitlesel bir şekilde 1 Mayıs'ı alanlarda kutlama kararına varılması halinde Türk-İş Kocaeli Şubeleri olarak kutlamalara Kocaeli'de katılacaklarını belirtti. Türkiye Kamu-Sen adına söz alan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı da 1 Mayıs'ı salonlarda kutlayacaklarını, ancak KSB'den alanda kutlama kararı çıkması halinde genel merkezlerine danışıp mitinge destek olabileceklerini ifade etti.
İki saati aşkın tartışmalar sonunda KSB olarak 1 Mayıs'ı Kocaeli'de kutlama kararı alındı ve bir tertip komitesi oluşturuldu.
Çanakkale'de 1 Mayıs
Çanakkale'de 1 Mayıs çalışmaları çarşamba günü yapılan toplantıyla başladı. Eğitim-Sen, Tüm Sosyal-Sen, Or Kam-Sen, Tüm Bel-Sen, SES, Türk-İş, İHD, Mali Müşavirler Odası, Çevre Gönüllüleri Derneği, TTB, EMEP ve ÖDP temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 1 Mayıs'ın Çanakkale'de yıllardır kutlandığı, bu sene de daha coşkulu ve kitlesel bir şekilde alana çıkılacağı belirtildi. 1 Mayıs'ta Salı Pazarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş ve miting yapılması kararı alınarak, bir tertip komitesi oluşturuldu. Tertip komitesi yarın resmi başvuru yapacak.
Tertip Komitesi Üyesi Ensar İlyasoğu gazetemize yaptığı açıklamada, "Bu seneki 1 Mayıs, özelleştirme saldırısına karşı bir çıkış, emekçilerin özelleştirmeye ve özelleştirmecilere karşı birliğine ve mücadelesine hizmet eden, onu geliştiren bir gün olarak önem kazanmaktadır. Ayrıca Emek Platformlarının aşağıdan yukarıya doğru örgütlenmesine de hizmet etmelidir. 1 Mayıs'ta savunulan talepler için mücadele süreklileştirilmelidir" dedi.
Sinop'ta 20 yıl sonra
Sinop Emek Platformu, 20 yıldan sonra ilk defa 1 Mayıs'ın alanlarda kutlanması için karar aldı. KESK, DİSK, Türk-İş, Halkevi ve diğer kitle örgütlerinin girişimiyle Uğur Mumcu Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi talebiyle imza kampanyası da başlatıldı.
Salihli'de kutlama kararı
DİSK'e bağlı Genel-İş, KESK'e bağlı sendikalar, EMEP ve ÖDP'den oluşan Salihli Emek Platformu, 1 Mayıs gündemiyle toplanarak, Salihli'de miting yapılması kararı aldı. Oluşturulan 1 Mayıs tertip komitesi, yarın miting başvurusunda bulunacak.
Çorum'da basın açıklaması
Çorum'da DİSK'e bağlı Konut İşçileri Sendikası Temsilciliği, Gıda-İş Temsilciliği ve KESK'e bağlı sendikaların oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, önceki gün akşam saatlerinde EMEP, ÖDP, İp ve kitle örgütlerinin katılımıyla basın açıklaması yaptı. Ayrıca dün 1 Mayıs'ın yasallaşması talebiyle başlatılan imza imza kampanyası nedeniyle üç ayrı yerde stand açıldı. EMEP Çorum İl Örgütü de 1 Mayıs çalışmalarına hız verdi. Bildiri ve afiş çalışmalarının yanısıra, Sungurlu'da bir gece düzenlenecek.
ÖNCEKİ HABER

İmar rantı ikiye katlanacak

SONRAKİ HABER

Kâr hırsının gölgesinde Dünya Günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...