22 Nisan 2000 21:00

Elian'a 23 Nisan hediyesi!

6 yaşındaki Kübalı Elian Gonzales'i zamanında babasına vermeyen ve sorunu Küba karşıtı propagandaya malzeme yapmaya çalışan ABD yönetimi dün bir rezalete imza attı.

Paylaş
Elian'a 23 Nisan hediyesi!
Kübalı 6 yaşındaki Elian Gonzales'in ABD'de yasadışı bir biçimde alıkonulması ile patlak veren diplomatik kriz, dün çok farklı bir boyuta tırmandı. Aylardır küçük çocuğu Küba karşıtı saldırganlığa alet eden ABD yönetimi, çocuğu babasına vermek için bir polis operasyonu düzenledi.
Gözyaşartıcı bombalar!
Küçük çocuğun psikolojisini daha da yaralayan polis operasyonu, dün sabah gerçekleştirildi. Elian Gonzalez'i amcasının evinden kaçıran federal ajanlar, kendilerine engel olmaya çalışan mafya bağlantılı Küba göçmenlerine karşı gözyaşartıcı bomba kullandı.
Yaklaşık 24 ajan, Elian'ın kaldığı akrabalarının evine sürpriz bir baskın yaparak çocuğu alırken, evin önünde bekleyen 100 kadar kişi ajanları engellemeye çalıştı.
Ajanları engellemeye çalışanlardan bir kadın "Katiller" diye bağırırken, küçük çocuğun hizmetçisi Lazaro'nun kardeşi Delfin Gonzalez, "Dünya bunu izliyor" diye seslendi.
Jess Garcia adlı kişi de, "Savunmasız bir çocuğu almak için çocuklara ve kadınlara gözyaşartıcı bomba attılar. Hayvanlar" diye bağırdı.
CNN televizyonundan yayımlanan görüntülerde, federal ajanların, Elian'ı sürpriz bir operasyonla evden kaçırarak bir araca bindirdiği, evin dışında bekleyen kişilerin ajanlara hakaretler yağdırdığı ve tepki gösterdiği görüldü.
Federal ajanların operasyonu, ABD Adalet Bakanı Janet Reno'nun, önceki Elian'ın babası Juan Miguel Gonzalez ile yaptığı toplantıdan saatler sonraya denk geldi.
ÖNCEKİ HABER

İnisiyatif Rusya'ya geçti

SONRAKİ HABER

Adams umutsuz konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa