02 Mart 2011 11:47

Baskılar hemşireyi intihara sürükledi

İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hastane yönetiminin baskılarına dayanamayıp intihar girişiminde bulunan hemşire için hastane çalışanları ve SES üyeleri hastane önünde eylem yaptı.Senelerdir hastane yönetiminin çalışanlar üzerinde büyük baskılar uyguladığını söyleyen hastane &c

Baskılar hemşireyi intihara sürükledi
Paylaş

Senelerdir hastane yönetiminin çalışanlar üzerinde büyük baskılar uyguladığını söyleyen hastane çalışanları “Üzerimizdeki baskılar bizi intihara sürüklüyor” dedi. Dün sabah saatlerinde aşırı dozda psikiyatri ilaçları alarak yaşamına son vermek isteyen hemşirenin intihar girişiminden, hastanede bulunan Başhekim Adem Akçakaya ve Başhemşire Senem Kaya sorumlu tutulurken eylemde “Baskılar bizi yıldıramaz”, “İnsanca çalışmak istiyoruz” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan SES Şişli Şube Yöneticisi Semra Ustabaş, daha önce de hastane baskıları nedeniyle bir arkadaşlarının intihar ederek yaşamını sonlandırdığını söyledi. Baskıların çok uzun zamandır devam ettiğini belirten Ustabaş o dönemin idarecilerinin bu olaydan sonra bir önlem almadıklarını baskılarına devam ettiklerini anlattı. Ustabaş, vardiya çıkışlarında servis tahsis edilmediği için arkadaşlarının defalarca taciz ve tecavüz girişimlerine maruz kaldığını, bölümleriyle ilgili hiçbir alakaları olmamasına rağmen çalışanların farklı bölümlerde görevlendirildiğini, yaşanan aksaklıkların idareye bildirilmesine rağmen ilgilenilmediğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus'ta tüm siyasi mahkumlar serbest

SONRAKİ HABER

ABD askerlerine saldırı: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...