19 Ağustos 2011 10:08

Provokatörlük yaptı şimdi de mazlumu oynuyor

Yeni Şafak Gazetesinin dün attığı ‘Katil Sizsiniz’ manşeti, Hürriyet’in Ahmet Kaya için attığı ‘Vay Şerefsiz’ manşetini anımsatmıştı. Bu manşetiyle BDP’yi hedef haline getiren gazete üste çıkmak için ilginç bir yol izliyor. Birçok kesimden ve medya çevrelerinden gazeteye tepki yağarken,

Provokatörlük yaptı şimdi de mazlumu oynuyor
Paylaş

Yeni Şafak’ın BDP’lilere yönelik manşetiyle ilgili BDP dün yazılı bir açıklama yaparak sert tepki göstermişti. Yapılan yazılı açıklamada, “Yeni Şafak’ın manşeti ile hedef gösterildik, BDP’lilere yönelik saldırı olursa sorumlusu Akp ve Yeni Şafak” denilmişti.

PROVOKATİF USLUPTA DEĞİŞİKLİK YOK

Kamuoyunda oluşan tepkilere rağmen ‘Katil Sizsiniz’ manşetini savunmaya devam eden Yeni Şafak, bugün de BDP’ye yönelik ikinci bir manşet daha attı. Bu kez BDP’liler için Erdoğan ve MGK'nin 'Mesafe koyun' tehdidini anımsatan ‘Ayrıysanız, Ayrı Durun’ başlığı kullanıldı. ‘Katil Sizsiniz’ manşetini savunan Yeni Şafak’ın bu manşetinde, görüşlerine başvurduğu isimlerin gazeteci Avni Özgürel, eski polis yeni gazeteci(!) Emre Uslu ve Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Aytaç olması da bir hayli ilginçti. ‘Katil Sizsiniz’ manşetinin ‘Neden suskunsunuz’ mesajı taşıdığını iddia eden Yeni Şafak, bunun sonrasında harekete geçen BDP’nin yine terörü kınamak yerine satır aralarında tehditler savurduğunu belirtti.

BİZ DE TEHDİT EDİLİYORUZ

Bugün manşetin içine gömülen haberde ise BDP’liler ve PKK’liler tarafından tehdit edildikleri iddiası yer alıyor. “BDP, terörle arasına mesafe koymadığı gerçeğini ortaya koyan haberin ardından Yeni Şafak’ı terör örgütüne hedef olarak gösterdi. Organize olduğu anlaşılan telefonlarda isimsiz BDP’li ve PKK’liler gazetemizin yönetici ve çalışanlarına tehditler savurdu” diyen gazete, BDP’li ve PKK’lilerin “Sabah arabanızı çalıştırırken dikkatli olun”, “Ayağınızı denk alın”, “Sizin eviniz, eşiniz yok mu, yaptığınız işlere dikkat edin, kim vurduya gidersiniz” gibi tehditler savurduğunu aktardı. İsimsiz telefonlar açan BDP’lilerin küfürler yağdırdıkları konuşmalarında “Siz Müslüman değilsiniz”, “Orda çalışanların hiçbir Müslüman değil” şeklinde hakaret dolu ifadeler de kullandığı belirtildi. (MEDYA SERVİSİ)


DERSİM’DE YENİ ŞAFAK PROTESTO EDİLDİ

Dersim’de BDP İl Örgütü, Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlatılan hava harekatı ve askeri operasyonları ile Yeni Şafak Gazetesi’ni protesto etti. Sanat Sokağı’nda yapılan basın açıklamasına siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. “Tehditlere boyun eğmeyeceğiz barış umudumuzu yitirmeyeceğiz” pankartı açan kitle, sık sık “Siyasi askeri operasyonlar durdurulsun”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Bijî aşiti” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan BDP Dersim İl Yöneticisi Dursun Demirtaş, yaşanan can kayıplarından AKP hükümetinin sorumlu olduğunu belirterek, Yeni Şafak Gazetesi’nin BDP ile DTK Eş Başkanlarını hedef gösterdiğini hatırlattı.

Demirtaş, “Parti olarak barış için elimizden geleni yapmamıza rağmen, çabalarımız karşılıksız kalmıştır. Ancak AKP’nin borazanlığını yapan Yeni Şafak Gazetesi, 18 Ağustos günü ‘Katil sizsiniz’ başlığıyla yayınladığı yazıda DTK ve BDP Eşbaşkanlarının isimlerini kullanarak DTK’yi ve partimizi açıkça hedef göstermiştir. Yeni Şafak Gazetesi söz konusu haberde partimizi yaşananların sorumlusu ilan etmiş, bununla da yetinmeyerek sanki Kürt sorunun çözümsüzlüğünün sebebi partimizmiş gibi göstererek partimizi katliamların ortağı ilan etmiştir. Akla mantığa sığmayacağı bu haberler iktidarın savaş, katliam, tutuklama ve kaos ortamına zemin hazırlama çabalarından öte bir şey değildir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Gazete dağıtımcısı tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Michael Jackson’ın rekorunu kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa